Katės kraitelis: kuo svarbu pasirūpinti, jei planuojate priglausti katę?

Katė yra vienas populiariausių namuose laikomų gyvūnų, kuris už meilę ir rūpestį šeimininkams visada atsidėkoja švelnumu. Jei ruošiatės priglausti katę, tikėtina, kad galvoje kirba klausimas, kokiais būtiniausiais daiktais vertėtų pasirūpinti. Nors laimingam augintiniui reikia visai nedaug, tačiau tam tikros priežiūros priemonės yra tikrai svarbios. Taigi, ką vertėtų įsigyti dar prieš katei atvykstant į jūsų namus?

Transportavimo dėžė

Keliavimo automobiliu dauguma kačių tikrai negalėtų pavadinti savo mėgstamiausiu užsiėmimu, todėl šeimininkai turi pasirūpinti, kad katė kelionės metu jaustųsi saugi. Būtent todėl vertėtų įsigyti transportavimo dėžę, krepšį ar kuprinę. Į vidų galėsite įtiesti minkštą patiesalą ir įlašinti raminančių lašiukų.

Draskyklė

Dauguma kačių labai greitai įpranta naudotis draskykle, tad tuomet, jei baiminatės, kad katė gali galąsti nagus į baldus, draskyklės įsigijimas yra tiesiog būtinas. Jei baiminatės, kad namuose nėra pakankamai vietos dideliam draskyklės stovui, galite rinktis kompaktišką kartoninę draskyklę, kurią galėsite padėti tiesiog ant palangės.

Kraikas ir kraiko dėžė

Kraiko dėžė turėtų būti tinkamo dydžio (svarbiausia, kad ji nebūtų per maža), ir į ją būtų patogu įlipti. Kraiko rūšių šiuo metu yra tikrai daug, todėl galite pasirinkti tokią, kuri jums atrodo priimtiniausia: tai gali būti sušokantis kraikas, silikoninis kraikas, ir t.t.

Maistas ir maisto indeliai

Jei planuojate katės įprastą maistą pakeisti nauju, nereikėtų skubėti to daryti. Pirmas kelias savaites maistą vertėtų maišyti su katei įprastu pašaru, ir tik tada visiškai pereiti prie naujos rūšies. Taip pat pasirūpinkite tinkamo dydžio maisto ir vandens indeliais bei nepamirškite, kad vandens dubenėlis visuomet turi būti laikomas atokiau nuo maisto indelio, nes priešingu atveju katė gali atsisakyti lakti.Na štai, jūs jau pasiruošėte savo  būsimo šeimos nario atvykimui. Vėliau įvairių prekių galėsite įsigyti pagal poreikį (nagų žirklutes, ausų valiklį, dantų valymo priemones, ir t.t.). https://evet.lt/category/produktai-katems internetinėje parduotuvėje katėms skirtų prekių pasirinkimas yra itin platus, tad čia tikrai rasite pačią tinkamiausią produkciją.