Kaip išsirinkti vandens siurblį?

Visur gerai, tačiau namuose geriausia. Tam, kad juose būtų galima jaustis kuo komfortiškiau vertėtų atkreipti dėmesį net į mažiausias smulkmenas, kurios sudaro bendrą vaizdą bei pojūtį. Taip pat labai svarbu tiems, kas turi nuosavus namus – nepamiršti atkreipti dėmesio į jus supančią aplinką, o tai reiškia rūpintis tai, ką turite savame kieme. Būtent tam gali padėti reikiamos priemonės, kurios prisidės ne tik prie namų, bet ir jūsų kiemo puoselėjimo. 

Kaip pasirinkti vandens tiekimo sistemą, kuri turi siurblį su hidroforu?

Pirmiausiai, renkantis vandens tiekimo sistemą, kurios turi siurblius su hidroforu reikėtų išsiaiškinti už ką ši sistema yra atsakinga. Būtent šie sausai statomi siurbliai, kurie geba įsiurbti vandenį iš šulinio (ar kito vandens šaltinio) užtikrina stabilų srautą vandens tiekimo sistemoje ir vandens slėgį. Jokiu būdu šie siurbliai nėra panardinami į vandenį, todėl atsiranda tam tikri papildomi ribojimai norint juos panaudoti. Norint, kad siurblys veiktų stabiliai vertėtų atkreipti dėmesį į vandens įsiurbimo aukštį (H), kuris yra matuojamas metrais. Įsiurbimo aukštis susideda iš gylio, kuris yra nustatomas iš vertikalaus atstumo nuo vandens paviršiaus iki siurblio įsiurbimo.
Taip pat norint apskaičiuoti Įsiurbimo aukštį vertėtų pasinaudoti labai paprasta formule, o t.y.: įsiurbimas (H) = gylis + horizontalus atstumas nuo vandens įsiurbimo taško iki siurblio montavimo vietos (L) / 10. Tiesa, renkantis vandens tiekimo siurblį visada galite pasikonsultuoti su šios srities profesionalais – https://www.aleina.lt padės ir patars išsirinkti tinkamiausią ir kokybiškiausią vandens siurblį jūsų namams!

Kaip montuoti siurblį su hidroforu?

Visi sausai montuojami siurbliai turi taisyklę, kad vandens tiekimo sistemos turi būti montuojamos taip, kad kuo įmanoma arčiau būtų įrengtas šulinys arba kitas vandens šaltinis. Šios taisyklės nevertėtų pamiršti, nes ji yra aktuali tiek montuojant paprastus, tiek inžektorinius siurblius. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, kad kuo yra trumpesnis įsiurbimo vamzdis, tuo žymiai paprasčiau paleisti pačią sistemą bei siurblio veikimas tampa stabilesnis.
Pats įsiurbimo vamzdis turi būti gana kietas, kad nesusispaustų įsiurbimo metu. Visgi rekomenduojama rinktis didesnio skersmens įsiurbimo vamzdį, negu yra paties siurblio įvado angos skersmuo. Taip yra todėl, nes naudojant storesnį vamzdį, mažėja paties įsiurbimo pasipriešinimas, o būtent dėl to siurblys veikia efektyviau ir stabiliau.
Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį ir į kitą aspektą – siurbimo sistemos užsiorinimas t.y. oro įsiurbimas vamzdyje. Ką tai reiškia? Kai tik į patį įsiurbimo vamzdį patenka oras, sistema savaime nustoja veikti, o pats siurblys tiesiog nebesiurbia. Siekiant išvengti tokių nesklandumų, reikėtų montuoti atbulinį vožtuvą, kuris yra sudarytas iš kietųjų dalelių tinklelio tipo bei būtinai užtikrinti visų sujungimų sandarumą. Atbulinis vožtuvas neleidžia vandeniui išbėgti į šulinį, o siurbliui atsijungus kietųjų dalelių filtras apsaugo siurblį nuo smėlio ir visų kitų stambių dalelių vandenyje.  

Kokia turėtų būti vandens siurblio talpa?

Pati vandens tiekimo sistema yra komplektuojama kartu su hidroforais, kurių talpa siekia nuo 20 iki 100 litrų. Teisingai sureguliuotame oro slėgio išsiplėtimo inde, vanduo jame sudaro apie 30% viso indo tūrio, o likusi tūrio dalis yra tiesiog oras. Vienodų techninių parametrų siurbliai komplektuojami tiek su 20 litrų, tiek su 100 litrų talpos išsiplėtimo indais Būtent hidroforo tūris yra svarbus ne tik variklio ir siurblio ilgaamžiškumui, bet daro įtaką ir komforto lygiui, o t.y. slėgio svyravimai, triukšmingumas ir pan.
Kuo hidroforo talpa yra didesnė, tuo rečiau įsijungia siurblys bei sistemoje atsiranda mažiau slėgio svyravimų!