Geriausi būdai duomenų išsaugojimui

Vyresnės kartos žino, kad jų atsiminimai gali būti randami nuotraukų albumuose. Jie dar galbūt kūrė namų kiną ir saugojo juostuose arba DVD. Net urviniai žmonės žinojo, kaip svarbu išsaugoti prisiminimus, todėl randame jų piešinių ant uolų. 

Tačiau dabartinės kartos – skaitmenizuotos, dėka išmaniųjų telefonų, planšečių ir įmontuotų kamerų, kurios gaudo ir užtikrina mūsų prisiminimų išsaugojimą. Nors tai gali būti mūsų priešpiečių nuotraukos Facebook ar Instagram platformose, mes jaučiame būtinybę išsaugoti šias detales.

Nors norisi viską išsaugoti skaitmeniniuose dokumentuose, išlieka tikimybė, kad duomenis prarasite. Mūsų įrenginiai gali sušlapti vandenyje arba būti pavogti. Skaitmeniniai paskutinio gimtadienio torto ir draugų, su kuriais jį valgėte, atsiminimai gali pranykti, nebent atrasite protingų būdų juos išsaugoti.

Tobulų nėra, todėl įrangos gedimai pasitaiko kiekvienam, bet yra galimybių duomenis atkurti iš pažeistų įrenginių: https://phonefix.lt/duomenu-atkurimas/.

Kompiuterio darbalaukis

Nors yra daugybė išorinių duomenų saugojimo būdų, daugelis vis dar linkę savo nuotraukas, video ir kito turinio dokumentus laikyti ant nešiojamo ar stacionaraus kompiuterio ekrano darbalaukio. Didžiausia problema ta, kad darbalaukis greitai gali užsipildyti tūkstančiais dokumentų, kurie sulėtina jūsų brangios kompiuterinės įrangos veiklą. 

Laikydami duomenis tokiu būdu turbūt tikitės rasti reikalingą dokumentą akimirksniu, tačiau dažniausiai tai trunka nuo kelių minučių iki valandos. Be to, ant darbalaukio palikti dokumentai tampa atsparūs virusams, gedimams ir net vagystei. Žmonės, kurie naudojasi šiuo būdu dažniausiai neturi atsarginio plano.

Išoriniai diskai

Neturėjus galimybių pasidaryti atsarginių kopijų, daugelį paskatino išbandyti išorinius atminties diskus. Tai gali būti USB atmintinės, SD kortos, netgi DVD. Vienas iš privalumų yra tai, kad tai yra pigūs ir visiems prieinami būdai. Dokumentai gali būti surūšiuojami ir lengvai randami, jais patogu dalintis. Tačiau kita vertus, ar visada turėsite išorinės atminties diską po ranka, ir ar visada bus galimybė pajungti SD kortelę arba nuskaityti DVD? Galiausiai, tokias laikmenas lengva pamesti ar sugadinti. Po kelerių metų jiems taip pat gali prireikti remonto, arba sumokėti už duomenų atkūrimą.

Debesies saugykla

Šis duomenų saugojimo būdas pastebimai populiarėja, nepaisant kai kurių trūkumų. Kompanijos, kaip Dropbox, susikūrė atsiradus didesniam duomenų saugojimo poreikiui. Vėliau atsirado Google Drive, Box, ir kiti.

Debesies saugykla panaikino poreikį kaupti dokumentus kompiuteryje, pasiūlydami organizuotą būdą rasti, dalintis, ir valdyti turimą informaciją. Taip pat, yra lengvas būdas sinchronizuoti prieigą tarp įrenginių. 

Tačiau ir šis būdas turi savo trūkumų. Daugelis saugyklų pasiūlo minimalias saugojimo paslaugas, kurias greitai užpildžius jums siūloma mokėti už didesnę talpą, bet jūs pastebėsite, kad tai nepigu. 

Saugumo ekspertai taip pat atkreipė dėmesį į saugumo pažeidimus, susijusius su debesų saugyklomis.