Kaip pasirinkti dviratį pagal ūgį?

Naujo dviračio pirkimas visada yra atsakingas procesas. Dviračio pasirinkimo procesas dažniausiai užtrunka kelis mėnesius, kol bus galima išanalizuoti gamintojų asortimentą ir perskaityti patarimus, kaip išsirinkti. Iš tiesų, kai kurie žmonės tiesiog ateina į parduotuvę ar atidaro svetainę, susiaurina paiešką iki norimo biudžeto ir greitai išsirenka sau dviratį. Kuris būdas yra protingas? Tiesą sakant, yra abu, nes viskas priklauso nuo dviračio, kurio ieškome. Ekspertų teigimu, šiandien internetu išsirinkti sau tinkantį dviratį nėra sunku. Žinodami savo ūgį, o kartais ir vidinį kojų ilgį, galite pasirinkti savo dydį atitinkantį dviratį. Perkant dviratį internetinėje parduotuvėje labai svarbu „išbandyti“. Parduotuvėje dviratį išsirinkti paprasta, nes galima palyginti, išbandyti, apčiuopti, liesti. Internetinėje parduotuvėje to padaryti negalite, tačiau tai nėra problema, tereikia žinoti keletą taisyklių:

Įvairių tipų dviračiai – skirtingi rėmo dydžiai

Prieš pradėdami „matuotis“ teisingą dviračio dydį, turite nustatyti, kokio tipo dviračio jums reikia ir pasirinkti būtent tam tipui skirtą dydį, nes beveik visų tipų dviračiai yra skirtingų dydžių. Reikia atsiminti, kad, pavyzdžiui, kalnų dviračiai ir plento dviračiai turi skirtingus L dydžius. Kaip ir vaikiškų dviračių, čia yra vyriškų ir moteriškų dviračių taškai. Todėl žinodami, kaip ir kur važiuoti dviračiu, galite pasirinkti tinkamą dviračio tipą ir dydį. Tiesa, yra ir tokių žmonių, kurie tiesiog ateina į parduotuvę ar atsidaro internetinį puslapį ir susiaurinę paiešką iki savo norimo biudžeto greitai išsirenka sau dviratį. Koks būdas protingas? Iš tikrųjų abu, nes viskas priklauso nuo to, kokio dviračio ieškome. Pasak specialistų, tinkamą sau dviratį šiandien nesudėtinga išsirinkti internetu. Žinant savo ūgį ir kartais – vidinį kojos ilgį galima išsirinkti jums tinkamo rėmo dydžio dviratį. Tiesa, specialistai atkreipia dėmesį, kad renkantis dviratį vaikui, atsižvelgiama ne į rėmo, o rato dydį.

Tinkamas dviračio dydžio pasirinkimas – svarbus aspektas

Norint važiuoti dviračiu, o ne kentėti, labai svarbu pasirinkti tinkamo dydžio dviratį. Tai lengva padaryti. Dviračio rėmo dydis jums nėra nei per žemas, nei per didelis. Jei dviratį planuojate naudoti sportui, rekomenduojama, kad dviračio rėmo aukštis būtų kiek mažesnis.Jei norite dviračių taku važiuoti ilgą laiką, rėmo dydis turėtų būti šiek tiek didesnis. Verta paminėti, kad renkantis dviračio dydį pagal ūgį labai svarbu atsižvelgti ir į dviračio modelį.

Tad kaip išsirinkti tokį dviračio dydį, kuris būtų ir patogus, ir malonus važiuoti? Čia rasite dviračių dydžių lentelę, kuri padės rasti jums rekomenduojamą dviračio dydį. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad šios lentelės yra universalios, todėl renkantis konkretaus gamintojo modelį, rekomenduojama pasidomėti jų dydžių lentele. Taip pat norėtume priminti jums, kad tinkamas dviračio dydis padės jums jaustis komfortabiliai ir patogiai. Neišsigąskite, jei važiuojant ilgus atstumus, ypač, jei nesate patyręs dviratininkas gali pradėti skaudėti nugarą, pečius ir kojas. Tai yra normalu, jei nevažinėjate dažnai. Tačiau jei pravažinėjus ilgą laiką vis dar jaučiate skausmus ir jaučiatės nepatogiai, vertėtų pagalvoti apie tai, kad dviračio dydis gali būti jums netinkamas ir reikėtų dviratį sureguliuoti, o jei tai nepadės – pakeisti į savo dydžio. Straipsnyje pateikta informacija yra rekomendacinio pobūdžio (parengta tinklaraštininkų), kiekvienu individualiu atveju būtina kreiptis į specialistus. Išsirinkite tinkamiausią dviratį sau ir mėgaukitės jo suteikiamais malonumais, nes juk taip smagu yra leisti laiką gamtoje.