Siuvinėjimo priemonės, kurias privalo turėti kiekvienas siuvinėtojas

Kaip ir pradedant daugumą pomėgių, taip ir siuvinėjimo, pradžia reikalauja tam tikrų priemonių, internetinėse parduotuvėse galite pastebėti daugybę siūlomų lankelių, rėmelių, adatų, siūlų. Bet neapsigaukite! Iš tikrųjų siuvinėjimo amato įrankių sąrašas yra pakankamai trumpas. Norintiems pradėti siūlome šias pagrindines priemones kurių reikės pradedant užsiėmimą.

Adatos siuvinėjimui

Bet kokia adata gali perverti siūlą per audinį, tačiau tam tikros adatos geriau atlieka siuvinėjimo darbus. Darbui tinkamos adatos naudojimas ne tik palengvins siuvinėjimą naujokams, bet ir labiau tikėtina, kad sulauksite geresnių rezultatų. Valerijafic.com – siuvinėjimo reikmenys parduotuvėje galite rasti visus reikmenis reikalingus siuvinėjimui. Pradžiamoksliams siūlome rinktis adatų rinkinį, kuriame bus skirtingų dydžių adatų, taip galėsite išsirinkti kokia adata geriausiai tinka jums. Adatos skirstomos pagal dydžius nuo 1 iki 12 iš kurių 12 yra didžiausia adata, o 1 – mažiausia.

Siuvinėjimo lankeliai ir rėmeliai

Siuvinėjimo lankelis ištempia audinį, ant kurio siuvinėjama, todėl susiuvimas neuždengia audinio ir siuvinėjimas tampa tiesus. Tai nėra būtina kiekvienam siuvinėjimui, bet tai nepakeičiama priemonė mokantis siuvinėjimo. Plastikiniai ir nebrangūs mediniai lankai puikiai tinka mokantis, tačiau, kai tapsite labiau įgudę, galbūt norėsite pereiti prie kokybiškesnio medinio lanko. Skirtingai nuo pigesnių gamintojų, geresnės kokybės lankeliai bus pagaminti iš tvirtos žalvarinės detalės, kurias galima priveržti, o mediena rankoje jausis labai kokybiška ir patikima.

Žirklės siuvinėjimui

Siuvinėjimo žirklės skiriasi nuo įprastų buitinių ar nagams skirtų žirklių. Siuvinėjimui skirtos žirklės turi mažesnius ir paprastai plonesnius ašmenys, kurie yra labai aštrūs, žirklės yra labai smailios, kad galima būtų nukirpti smulkiausius siūlius.. Pagrindinė jų naudojimo priežastis: jie gali priartėti prie žemės audinio, kad švariai nukirptų tuos siūlus.

Šviesa ir padidinamasis stiklas

Geras apšvietimas yra būtinas norint sukurti norimą siuvinėjimo dizainą. Amatų ir siuvimo parduotuvėse rasite daugybę lempų, tačiau, jei turite kambarį su geru apšvietimu, galite tai įgyvendinti nemokamai. Didintuvas gali padėti mėgautis rankdarbiais, nevarginant akių.padidinimo stiklą galite rasti daugumoje parduotuvių, jis padės tiksliai nukirpti siūlą, ar sukurti labai kruopštų darbą nevarginant akių.

Šie reikmenys be abejonės yra kiekvieno patyrusio siuvinėtojo rinkinyje, dėl to nebijokite ir jūs įsigyti kokybiškų priemonių, kad darbai eitųsi sklandžiai.