Viskas, ką reikia žinoti apie briketus

Briketai gali būti pagaminti iš įvairių medžiagų. Populiariausia rūšis Lietuvoje yra medžio blokai, pagaminti iš pjuvenų, drožlių ar kitų medienos atliekų. Medžio briketai gali būti gaminami iš įvairių medžių arba vieno medžio (pavyzdžiui, karšti beržo ar ąžuolo briketai). Kitos populiarios rūšys yra durpių ir saulėgrąžų briketai. Briketų kainos skiriasi pagal tai, kokią medžiagą pasirenkate. Briketų kainos priklauso nuo kokius pirkti ketinate, kokiu sezonu, žaliavos kainos, bei užsakymo dydžio.

Briketų nepamirškite užsisakyti, kai lauke vis dar šilta, nors jei ir nenorite svarstyti apie pečio sukūrimą, tačiau žiemą sau padėkosite.  Užsisakykite šiltuoju metų laiku, turėsite daugiau pasirinkimo galimybių, galėsite įsigyti pigesne kaina ir tikrai gausite reikiamą degalų kiekį. Jei atidedate šį darbą iki šildymo sezono pradžios, galite susidurti su kitomis problemomis, tokiomis kaip kainų padidėjimas ar ilgesnis pristatymo laikas.

Briketai priskiriami natūraliam kietam kurui, pagaminti iš medienos atliekų. Pjuvenų briketai gali būti naudojami visuose kietojo kuro katiluose ar židiniuose be papildomo paruošimo ar įrangos įsigijimo. Beržo, ąžuolo, uosio ar kitų lietuviškų kietmedžių briketai atrodo labai panašiai. Kietmedžio briketų forma ir spalva šiek tiek skiriasi, tačiau jų savybės gali būti gana skirtingos:

  • Šiluma yra bene svarbiausias rodiklis, jis parodo, kiek šilumos išsiskirs padegus vieną kilogramą pasirinkto kuro. Skirtingi medžiai turi skirtingus santykius.
  • Briketų kaloringumas rodo, kiek šilumos išsiskiria į aplinką. Šį rodiklį dažniausiai veikia drėgmė – kuo sausesnis kuras, tuo didesnis kaloringumas.
  • Drėgmė parodo vandens kiekį kietajame kure. Pjuvenų briketuose gali būti mažiausias vandens kiekis kietajame kure visoje Lietuvos rinkoje. Mažas drėgnumas reiškia, kad kuras turi didesnę šilumą, nes jis nenaudoja energijos degalams džiovinti. Todėl degalai šildymo procese išskirs mažiau dūmų, neturės nemalonaus kvapo, o katilo ir kamino sienos bus švarios. Tai sumažins valymui reikalingą laiką ir pinigus.
  • Pelenai yra sudeginto kietojo kuro kiekis. Kuo mažiau pelenų lieka, tuo ilgesnis katilo tarnavimo laikas, nes pelenai neuždengs konvekcinio paviršiaus ir taip išlaikys katilo efektyvumą. Todėl kuo mažesnis pelenų kiekis, tuo geresnis kuras.

Tiek teikiant užsakymus internetu, tiek telefonu galite įsigyti norimus briketus su pristatymu į namus. Užsakymo pristatymas įvykdomas per 1-7 darbo dienas.

Dar daugiau informacijos rasite esaurida.lt