Kodėl verta rinktis ketaus keptuves?

Kiekvienas iš mūsų savo namų virtuvėse turime daugybę pagalbininkų, kurie mums padeda maistą gaminti daug greičiau. Virtuvėje besidarbuojantys žmonės savo gyvenimo neįsivaizduoja be gero puodo, viryklės, peilių rinkinio ir geros, patikimos, ilgaamžės keptuvės. Tačiau kaip išsirinkti geriausią keptuvę, kuri ilgai tarnautų ir tiktų gaminti daugumai Jūsų mėgstamų patiekalų?

KETAUS KEPTUVĖS, KODĖL VERTA RINKTIS JAS?

Kiekviena namų šeimininkė ar virtuvės šefas  nori namuose turėti geriausią ir patvariausią keptuvę, kuri neužimtų daug vietos ir būtų kuo patvaresnė, nesibraižytų. Vienas iš geriausių pasirinkimų yra ketaus keptuvės. Šias keptuves verta rinktis, jei:     

  1. Jeigu jums svarbu, kad keptuvė greitai šiltų, rinkitės ketaus keptuves. Šios keptuvės yra būtent tokios, nes puikiai palaiko šilumą, dėl to maistas net ir paliktas keptuvėje ilgai išliks lyg pagamintas prieš dešimt minučių.
  2. Šios keptuvės yra naudingos sveikatai, nes pasirinkus šias keptuves Jums nereikės naudoti tiek daug aliejaus ar kitų produktų, kad maistas iškeptų. 
  3. Keptuvę galima naudoti ir itin aukštoje temperatūroje, patikiname, kad ji tikrai nepakeis savo formos ir bus tinkama naudoti toliau.
  4. Naudojant ketaus keptuves galite nebijoti į pagalbą pakviesti ir metalines menteles, nes keptuvė nesusibraižys.
  5. Vienas iš didžiausių šios keptuvės pranašumų yra jos danga, nes ji nėra lipni, maisto likučiai lengvai nusivalo su šluoste, taip pat mažai galimybės, kad maistas prikeps ir nepavyks išvalyti.

KĄ VERTA ŽINOTI, PRIEŠ PERKANT KETAUS KEPTUVĘ?

Nors ir ši keptuvė turi daugybę pliusų, yra nepakeičiama pagalbininkė virtuvėje, tačiau turi ir vieną minusą, kurio gali ir neatsirasti, jei ketaus keptuve bus rūpinamasi taisyklingai. Šios keptuvės trūkumas yra tas, kad jei neteisingai ją prižiūrėsite, ji gali pradėti rūdyti. Dėl to patartina:

  1.     Nusipirkus keptuvę iškart nepradėti gaminti, bet šią keptuvę pirma nuplauti, tuomet išdžiovinti, ištepti turimu aliejumi ir taip palaikyti valandą. Kam to reikia? Taip padėsite keptuvei susidaryti dangą, prie kurios nelips maisto produktai ir jų likučiai.
  2.     Ketaus keptuvę prižiūrint geriausia jos neplauti, o tiesiog paviršių nuskalauti vandeniu ir valyti šluoste.
  3. Taip pat svarbu prižiūrėti keptuvę, kad nepradėtų rūdyti, tai gali padėti kepto maisto nelaikymas keptuvėje. Kartais gali nutikti taip, jog keptas maistas, kuris ilgai stovi keptuvėje, padeda keptuvei greičiau rūdyti.

Jeigu norite įsigyti naują ketaus keptuvę, kuri bus ne tik žema kaina, bet ir puikios kokybės, užsukite į Gerduva elektroninę parduotuvę.