Kaip pasirinkti lengvai prižiūrimą kilimą?

Renkantis kilimą savo namams ar biurui, pasirinkimo kriterijai turėtų apimti ne tik išvaizdą ar stilių. Daugumai žmonių ilgalaikė vertė yra labai svarbi. Pasirinkę lengvai prižiūrimą kilimą, be to, kad atrodytumėte gerai, sutaupysite laiko ir pinigų. Itin daug priežiūros reikalaujantys kilimai lengvai išsitepa, jų valymas yra brangus. Tokių kilimų tarnavimo laikas yra trumpesnis. Tačiau yra ir daugybė stilingų ir funkcionalių variantų.

Kilimo aukštis

Svarbus veiksnys nustatant geriausią kilimą priežiūros požiūriu yra kilimo aukštis, kuris priklauso nuo jūsų poreikių ir nuo to, koks intensyvus jūdėjimas bus toje vietoje. Įvairių medžiagų ir rūšių kilimai turi skirtingą kilpų audinį, atsirandantį iš kilimo pagrindo. Kilimo ir kilpos aukštis skiriasi; medžiaga yra supjaustyta, kad būtų suformuotos tekstūros ar dizainai. Daugiapakopis kilimas taip pat skiriasi aukščiu ir gali būti įmantrus arba paprasčiausiai suprojektuotas. Lygiosios kilpos kilimas yra glotnus ir lygus. Jis yra lengviausia išvalomas ir prižiūrimas, nes jame yra mažiau vietos purvui ir šiukšlėms patekti ir yra mažesnė tikimybė, kad visa tai pasiliks kilime.

Medžiaga

Medžiaga, iš kurios yra sudarytas kilimas, gali turėti didelės įtakos kalbant apie priežiūrą. Tai gali būti kilimai iš gyvūnų plaukų, augalinių medžiagų ir visiškai sintetinių pluoštų. Sintetinius pluoštus lengva valyti ir jie atsparesni dažymui ir smulkinimui nei augaliniai pluoštai, tokie kaip medvilnė ar saksonija. Tarp populiariausių sintetinių pluoštų yra nailonas ir poliesteris. Vilna, aksomas ir saksonija yra natūralios medžiagos, tačiau jos neturi didelio atsparumo dėmėms ir skysčiams.

Spalva

Dažnai nepastebimas lemiamas kilimų priežiūros veiksnys yra spalva. Prieš pasirinkdami baltą ar šviesią spalvą, nepamirškite, kad norite, kad jūsų kilimas tiek atrodytų gerai, tiek ir būtų funkcionalus. Vidutinio tamsumo kilimas pasižymi didesniu atsparumu dėmėms ir pažeidimams nei šviesesnis kilimas, nes jis geriau slepia problemas, tačiau sintetiniai kilimai gali išblukti, veikiant saulės šviesai. Taigi, atsižvelgiant į kambarį, kuriame padėsite kilimą, tamsi spalva gali geriau paslėpti dėmes ir sumažinti kilimo nusidėvėjimo vaizdą, tačiau tamsi spalva gali greičiau išblukti.

Tankis

Taip pat svarbus yra kilimo medžiagos tankis. Kad ir kokia būtų medžiaga, kilimas susideda iš plokščio lakšto, vadinamo pagrindu arba kilimėliu, per kurį pinamos, susukamos ar įkišamos pluoštai. Kuo daugiau pluoštų kvadratiniame centimetre, tuo jis patvaresnis. Tačiau didelio tankio audinius gali būti sunku valyti. Gera taisyklė yra ta, kad kilimas turi būti pakankamai tankus, kad atidžiai apžiūrėjus nesimatytų po juo esančio kilimėlio. Tačiau jei jis yra per tankus, valymas tampa problema. Klasikinio stiliaus kilimai pasižymi tuo, kad yra lengviau prižiūrimi, nes jie yra ploni.