Kaip išsirinkti gitarą ?

Gitara tikrai populiarus instrumentas, kurį žmonės dažnai įsigyja nemokėdami groti vien tik tam, kad ateityje to išmoktų. Tačiau daug nenusimanančiam pradedančiajam, visada kyla klausimas, kaip išsirinkti jam tinkamiausią instrumentą.

Gitarų rūšys

Visų pirma, reiktų nuspręsti, kokios rūšies gitarą norite įsigyti:

  • Akustinę
  • Klasikinę
  • Elektrinę

Pradedantieji dažniausiai renkasi akustines ar klasikines gitaras. Vaikai dažniausiai pradeda mokytis groti su klasikine gitara, nes ši šiek tiek mažesnė ir minkštesnių stygų nei akustinė gitara. Tačiau, žinoma, akustinė gitara išlieka populiariausiu pasirinkimu tarp kitų amžiaus grupių, nes yra pritaikyta groti visiems įprastiniams muzikos stiliams, nuo kurių dažniausiai startuoja gitaros pradedantieji.

Gitaros dydis

Patartiną gitarą rinktis parduotuvėje, o ne siųstis ją internetu, nes gitaros korpuso bei grifo dydis, lemia grojimo proceso patogumą. Pasirinkus nepatogią sau gitarą, gali būti tiesiog nemalonu likyti instrumentą ir lavinti savo gabumą.

Gitaros kaina

Gitarų rūšių nėra daug, tačiau kainos svyruoja labai įvairiai:

  • Klasikinę gitarą galite įsigyti nuo 50EUR.
  • Akustinė gitara gali kainuoti nuo 100EUR iki kelių tūkstančių.
  • Elektrinių gitarų kainos varijuoja labai ženkliai, priklausomai nuo atitinkamo pasirinkimo, tačiau tikėtina, kad pigiau nei keletas šimtų eurų, nerasite.

Kur pirkti gitarą?

Populiariausia gitaras įsigyti jau dėvėtas arba specializuotose instrumentų parduotuvėse. Žinoma, pradedančiajam nenusimanant kokią gitarą rinktis, verta kreiptis į specializuotas parduotuves, jų konsultantai visada gali padėti, o susidūrus su defektais, parduotuvės padės juos ištaisyti arba galėsite grąžinti prekę. Praktikuojantys grojimą gitarą ilgesnį laiką ir turintys daugiau žinių apie šį instrumentą, dažnai renkasi surizikuoti ir įsigyti dėvėtą instrumentą. Atrodo, kad nuo dėvėto vertėtų pradėti ir dar tik norintiems mokytis, tačiau tarp daugybės dėvėtų gitarų skelbimų neretai tampa sunku atsirinkti, kuris instrumentas geras ir tinkamas groti, o kuris parduodamas už žemesnę kainą, bet yra brokuotas ar sugedęs. Tačiau prireikus visada galite tokiais klausimais pasikonsultuoti su gitaros pamokas vedančiais mokytojais jei lankote pamokas ar kursus pats.