Skiriatės? Kreipkitės į skyrybų advokatą

Skyrybos, tai sunkus ir ilgai trunkantis procesas, kuris norint, kad būtų atliktas tinkamai gali pareikalauti daug pastangų, nervų bei laiko. Todėl norint visą tai pagreitinti rekomenduojama kreiptis į šios srities specialistus, kurie kai mat galėtų palengvinti ir pagreitinti šį nemalonų procesą ir taip palengvinti gyvenimą sunkiuoju gyvenimo tarpsniu.

Kokios būna skyrybos?

Skyrybos gali būti trijų tipų: bendru sutarimu, vieno sutuoktinio prašymu arba dėl vieno sutuoktinio kaltės. Visais atvejais tai gana panašus procesas, tačiau kiekvienas jų turi savų pliusų ir minusų.

Skyrybos bendru sutarimus. Tai kone trumpiausiai trunkantis procesas, kurio metu sutuoktiniai sutaria dėl visų įsipareigojimų bei turto padalijimo. Advokatai tik padeda parengti reikiamus dokumentus, surinkti reikiamas pažymas valstybinėse įstaigose bei užtikrina koordinuotą eigą. Toks skyrybų būdas taip pat gali būti ir vienas pigiausių, nes jis paprastai ne užtrunka ilgiau nei vienas mėn, todėl ir papildomų išlaidų neatsiranda tiek daug.

Skyrybos vieno sutuoktinio prašymu. Šis skyrybų būdas gali būti naudojamas tik tam tikrai atvejais, tokiais kaip:

  1. Vienas iš sutuoktinių yra neveiksnus prisidėti prie šio proceso;
  2. Vienas iš sutuoktinių metus ar daugiau atlieka laisvės atėmimo bausmę;
  3. Vienas iš sutuoktinių randasi nežinia kur;
  4. Sutuoktiniai metus ar daugiau gyvena atskirai.

Šis skyrybų procesas gali būti sudėtingesnis nei prieš tai minėtas ir gali trukti kur kas ilgiau norint surinkti visus reikiamus dokumentus. Skyrybos vieno sutuoktinio prašymu, neapsieinamos be teisėjų ir kitų pareigūnų, kas gali visą procesą nutempti keliems mėnesiams ar net metams.

 

Skyrybos dėl vieno sutuoktinio kaltės. Šis procesas panašus į prieš tai minėtą. Skirtumas, tame, kad vienas iš sutuoktinių piktavališkai nesutinka su skyrybų keliamomis sąlygomis ir bando išsikovoti kitokias teises. Šis procesas taip pat neapsieina be teisėjų įsikišimo ir gali trukti kur kas ilgiau nei tai būtų daroma bendru sutarimu. Advokatai padeda parengti reikiamus dokumentus bei iškelti ieškinius sutuoktiniui, tokių būdu bandant laimėti bylą. Toks skyrybų būdas gali būti kur kas brangesnis, o teismo sprendimas ne visada atpirkti keliamus lūkesčius. Todėl tokiu būdu žmogus mėgindamas laimėti, gali ir prarasti daugiau.

Taigi, visais atvejais kylant poreikiui ar norui skirtis su antrąją puse, darykite tai protingai ir racionaliai. Nepasiduokite emocijoms, bet geriau susėskite ir ramiai apie viską pakalbėkite ir susitarkite. Tokiu būdu galėsite būti ramūs, kad abi pusės bus laimingos, o ir procesas neprailgs.