Vestuviniai žiedai vyrams: ką reikia žinoti renkantis?

Vestuvės – svarbi diena kiekvieno asmens gyvenime. Tai diena, kuomet duodami įžadus parodote kito žmogaus svarbą jūsų bendrame kelyje. Svarbiu simboliu kiekvienai naujai sukurtai šeimai tampa vestuviniai žiedai. Pakalbėkime apie vyriškų vestuvinių žiedų pasirinkimą. Į ką atkreipti didžiausią dėmesį?

Kokį auksą pasirinkti? 

Kalbant apie auksinius žiedus, variantų gausu. Jūsų meilės simbolis gali spindėti baltu, geltonu, raudonu, rausvu arba net juodu atspalviu. Šiandieninėje vestuvinių žiedų pasiūloje sprendimą ras tiek klasikinio, tiek modernaus dizaino mėgėjai. Tiems, kurie nebijo išskirtinumo, puikiu pasirinkimu gali tapti žiedas, kuriame susipynusios skirtingos aukso rūšys sukuria netikėtą, unikalų derinį. „Aukso Meistrai“ vyrams siūlo platų žiedų asortimentą. Be to, net ir internetinėje parduotuvėje turite galimybę pasitarti su konsultantais, kurie padės priimti tinkamiausią sprendimą.

Paieškas pradėkite iš anksto 

Vestuvinių žiedų pasirinkimas nėra toks paprastas, kaip gali atrodyti. Neretai būna taip, kad net ilgą laiką mintyse turėdami savo svajonių žiedo vaizdą, atėjus lemiamam momentui savo nuomonę pakeisite. Galbūt žiedas, matytas vitrinoje ar internetinėje erdvėje, pasimatavus pasirodys nepatogus, todėl nuspręsite ieškoti kito varianto. Taigi, nevenkite apsilankyti keliuose skirtinguose salonuose, įvertinkite kitų pirkėjų atsiliepimus kokybės, kainos, aptarnavimo atžvilgiu. Palyginkite kainas – tai paprasta padaryti internetu. Turėkite omenyje, kad nemažai laiko atima tiek jau paruoštų žiedų paieškos, tiek gamyba pagal individualų užsakymą. Skirkite tam pakankamai dėmesio ir nelaukite paskutinės minutės.

Siauri ar platūs? 

Vestuvinio žiedo dizaino ir pločio pasirinkimą, be abejonės, lemia kiekvieno skonis, todėl taisyklių šiuo atveju nėra. Vienos poros mėgsta pasirinkti vienodo pločio žiedus. Išties, tai gražus ir klasikinis sprendimas. Kitiems labiau patinka, kai vyriškas vestuvinis žiedas yra platesnis už moteriškajį. Tokiu atveju vertėtų apgalvoti, kokios detalės sukurtų vientisumo įspūdį. Galbūt žiedus galėtų apjungti jums svarbus puošybos elementas.

Populiariausiais pasirinkimais galima vadinti nuo 4 iki 6 milimetrų pločio žiedus. Žinoma, atsiranda ir tokių, kurie renkasi masyvesnius variantus, tačiau reikėtų gerai pagalvoti, ar toks pasirinkimas bus patogus ateityje.

Kad žiedas būtų praktiškas

Vestuvinio žiedo pasirinkimas reikalauja didelio dėmesio ir atsakomybės. Juk šį papuošalą veikiausiai nešiosite kasdien daugybę metų. Visų pirma, jis turėtų būti patogus. Įvertinkite žiedo svorį. Pernelyg mažai sveriantis žiedas greičiau susidėvės, sulinks, o itin didelio svorio pasirinkimas vargins pirštus, todėl svarbu įvertinti, kas tinka būtent jūsų atveju.

Šiais laikais vis daugiau vyrų mėgsta pasirinkti įmantrių formų, raižiniais papuoštus vestuvinius žiedus, tačiau nepamirškite ir praktinės pusės. Gilių įbrėžimų turintys žiedai kaups nešvarumus, kuriuos sunku išvalyti, tad laikui bėgant tokie papuošalai neatrodys patraukliai. Gerai apgalvokite, ar tikrai to norite.

Pagrindinis patarimas – nereikia vaikytis besikeičiančių madų. Pirmiausia, vestuvinis žiedas turi patikti ir būti mielas jūsų požiūriui. Rinkitės žiedus kartu su savo antrąja puse. Juk tai yra ne pašalinių nuomonės, o judviejų bendras reikalas.