Patarimai keliaujant su augintiniu

Norėtumėte į kelionę lėktuvu pasiimti ir savo augintinį, bet abejojate ar tai nesukels daug rūpesčių? Perskaitykite mūsų patarimus ir kelionė su augintiniu bus be nesklandumų!

  • Augintinio gabenimas

Pirmas klausimas, apie kurį tikriausiai pagalvojote planuodami kelionę su augintiniu – „ Ar galėsiu gyvūną pasiimti į lėktuvą ?“ Vienareikšmiško atsakymo nėra, nes augintinio gabenimo taisyklės priklauso nuo avialinijų. Kai kurios iš jų leidžia naminius gyvūnus laikyti lėktuvo salone kaip rankinį bagažą, o kitų avialinijų lėktuvuose augintiniai paliekami bagažo skyriuje, bei privalo būti specialiuose transportavimo narvuose. Tikslią informaciją apie augintinio gabenimą sužinosite pasiteiravę savo kelionės avialinijų.

  • Skiepai ir mikroschemos

Gyvūnai, gabenami lėktuvu privalo turėti mikroschemas bei gyvūno pasą, kuriame turi būti veterinaro įrašai apie skiepus. Būtinai turi būti atliktas skiepas nuo pasiutligės ir kai kurių kitų virusinių ligų. Kai kurios šalys turi vidines taisykles, kada turi būti atlikti skiepai ir veterinaro įrašas. Tad iš anksto apsilankykite su augintiniu pas veterinarą, bei pasidomėkite kelionių organizatoriaus dėl augintinio gabenimo tvarkos į konkrečią šalį.

  • Reikalingos priemonės

Pakuodami savo kelionės bagažą, nepamirškite ir augintiniui reikalingų priemonių. Be gyvūnui skirto maisto ir vandens, pagalvokite ko gali prireikti kol būsite svečioje šalyje. Jei augintinį planuojate maudyti, nepamirškite šampūno ir kitų priežiūros priemonių. Taip pat jei naudojate, galite paimti gyvūno mėgstamą žaisliuką.

  • Augintinio savijauta

Naminiams gyvūnams bet kokios kelionės sukelia stresą, o ką jau kalbėti apie skrydį lėktuvu. Norėdami tai palengvinti pasirūpinkite, kad su savimi turėtumėte maisto ir vandens gyvūnui. Kelionės metu augintinį girdykite ir maitinkite kai tik jis norės. O jei jūsų augintinis ypatingai jautrus, arba tai jau ne pirma kelionė, kurią gyvūnas sunkiai ištvėrė, pasitarkite su veterinaru dėl raminančių vaistų augintiniui vartojimo.

Linkime jums sklandžios ir geros kelionės su augintiniu!