Kilimas vaiko kambariui: ką reikia žinoti?

Vaiko kambario stilius yra labai svarbus. Atsakingi parinkti baldai, erdvėje vyraujančios formos bei spalvos prisideda prie malonios atmosferos formavimo. Jaukiame kambaryje gera būti ne tik tėvams, bet, svarbiausia, ir jame daug laiko praleidžiančiam vaikui. Netgi mažas debesėlio formos kilimėlis vaiko kambariui gali suteikti išskirtinį ir žavų dizainą visai erdvei. Kokį vaikišką kilimą pasirinkti ir kaip išlaikyti gerą jo būklę? 

Skirtingų audinių pasirinkimai

Medžiagos, iš kurių gaminami vaikiški kilimai yra įvairios: nuo natūralių iki dirbtinių. Žinoma, natūralūs kilimai, ypač vilnoniai, pasižymi ekologiškumu, draugiškumu aplinkai, yra atsparūs drėgmei, purvui ir saulės spindulių poveikiui, todėl tokius nesunku prižiūrėti išlaikant tikrąją spalvą. Tačiau pirmiausia reikėtų įvertinti alergijos tikimybes. Šiais laikais tai gana dažna problema, tad turintiems alerginių simptomų vaikučiams labiau tiks sintetinio audinio (polipropilenas, akrilas, poliesteris, poliamidas) ar dirbtinio pluošto kilimas. Verta atkreipti dėmesį į tai, kad šiuolaikinės gamybos dėka dirbtinio pluošto kilimai yra ne mažiau kokybiški ir patvarūs nei natūralūs pasirinkimai. Svarbu skirti pakankamai laiko geros kokybės paieškoms. 

Ryškus ar nekrentantis į akis? 

Kilimo dizainas priklauso nuo viso vaiko kambario stiliaus. Jeigu jame vyrauja ryškios spalvos, protingiausia rinktis šviesių atspalvių kilimus. Priešingu atveju, kai kambario stilius lengvas ir ramus, spalvingas kilimas su žaismingais paveikslėliais gali tapti dekoracijos elementu. Ne tik suaugusiems, bet ir vaikams svarbi pusiausvyra, todėl nereikėtų persistengti. Harmonija gali paversti vaiko kambarį tikru ramybės uostu! 

Kilimų priežiūra

Tėvams, auginantiems mažus vaikus, dažnai tenka susidurti su netvarka. Ne išimtis ir kilimai, ant kurių netikėtai gali atsidurti flomasterių žymės, maisto likučiai ar brangus mamos kremas. Tad, daugumai aktualu, kad kilimus būtų paprasta valyti. Vaikų erdvėje tai daryti tenka dažnai. Pavyzdžiui, medvilnė pasižymi ypatingu minkštumu, todėl daugelį šios medžiagos kilimėlių galima skalbti skalbimo mašinoje. 

Norint palaikyti švarą, kilimus reikėtų reguliariai valyti. Pirmiausia, tinkamai išsiurbti. Ilgesnio plauko kilimai labiau kaupia nešvarumus, todėl svarbu juos kokybiškai pašalinti pradedant siurbti prieš plauką, o vėliau priešinga kryptimi.