Keturios naudingos išorinės modifikacijos jūsų automobiliui

Dažnai automobilyje komforto trūksta tik dėl to, kad savininkai nežino apie galimybes įsigyti priedų. Įvairių problemų bei su priežiūra arba kelionėmis susijusių rūpesčių nekiltų, jeigu pasirinktumėte įsigyti tam tikras modifikacijas. Lyginant su automobilio verte, jos nėra itin brangios. Šios keturios modifikacijos, kurias rasite aprašytas straipsnyje, gali padėti paversti jūsų transporto priemonę dar praktiškesne ir patogesne kasdieniam važiavimui ar ilgoms kelionėms.

Kapoto deflektorius

Automobilinis deflektorius yra dažniausiai plastmasinė detalė, montuojama tam tikroje automobilio kėbulo vietoje (šiuo atveju ant kapoto, pačiame automobilio priekyje). Jo paskirtis yra apsaugoti kėbulą nuo įvairių pavojingų šiukšlių bei nuolaužų ar akmenukų. Jeigu gerai įsižiūrėtumėte į savo automobilio kapoto priekinę dalį, pamatytumėte, kad ten tikrai yra ne vienas mikro įlenkimas bei įbrėžimas. Deja, nuo jų apsisaugoti be deflektoriaus nėra įmanoma. Kadangi keliai ne visoje Lietuvoje yra vienodai geri, pasitaiko tokių atvejų, kada mažas akmuo ar kitas daiktas atsitrenkia į kapotą ir pažeidžia dažus. Deflektorių įsigiję, jį lengvai pritvirtinsite ir taip apsaugosite savo automobilį. Jie labai populiarūs šalyse, kur prastesnė kelių būklė, o taip pat rekomenduojami ir žmonėms, kurie dažnai keliauja žvyrkeliais.

Stogo bagažinė

Tam atvejui, kada automobilio bagažinėje arba salone nebeužtenka vietos dideliems daiktams arba toms pačioms slidėms – nereikia pirkti naujo automobilio. Galima įsigyti talpią stogo bagažinę ir gerokai praplėsti esamą talpą. Stogo bagažinė gali driektis kone per visą stogą, tad į ją bus nesunku įdėti ir labai ilgus ar įprastai daug vietos užimančius daiktus. Siaura bagažinė labiau tiks baidarėms, na, o didesnėse tilps net ir keli dviračiai. Visgi nepamirškite, kad per didelė ji irgi negali būti. Priklausomai nuo automobilio gabaritų, optimali talpa gali kisti, tačiau standartine yra laikoma 400l talpa.

Iš reikalingų įvertinti aspektų dar vertėtų išskirti bagažinės atidarymą bei tvirtinimą. Geriausia, kad stogo bagažinė turėtų dvigubo atidarymo mechanizmą. Tai reiškia, kad ją pavyks atidaryti ir iš vairuotojo, ir iš keleivio pusės. Taip neapribosite savo manevrų bei parkavimo ar mobilumo galimybių. Kas liečia tvirtinimą, reikėtų pasikonsultuoti su pardavėjais arba, jeigu turite žinių bei patirties – užmesti akį į tvirtinimo taškus. Pernelyg komplikuotas tvirtinimas gali sukelti daugiau vargo nei duoti naudos. Ieškokite kažko optimalaus. Bagažinei užkelti bei pritvirtinti reikės laiko, todėl jo negailėkite. Privalumas tas, kad tai (sumontavimą) galėsite atlikti savarankiškai.

Kabliai

Kabliai asocijuojasi su vilkimu. Tačiau jie atlieka ir prevencinę apsaugą nuo netyčinio buferio subraižymo ar įlenkimo bei smūgio į galą atveju sugeria nemažą jo dalį. Įsigytas kablys galbūt nebus itin dažnai naudojamas, tačiau su juo tikrai galėsite jaustis saugiau ir užtikrinčiau būdami už vairo, o ir artimam žmogui papuolus į nelaimę galėsite jam arba jai padėti. Kablį kai kurie automobiliai gauna jau gamykloje, tačiau ne visi. Jeigu jūsų automobilyje jo nėra, galima tokį įsigyti.

Dviračių laikikliai

Išskirtinai daug su dviračiais keliaujantiems asmenims arba tiems, kurie nori pradėti tai daryti, dviračio laikiklis bus puiki investicija! Laikiklis dviračiams gali būti tvirtinamas ant automobilio kablio (jeigu tokio neturite, galite pasvarstyti apie jo įsigijimą) arba ant stogo. Ant kablio montuojami laikikliai įprastai būna kiek talpesni. Jie taip pat gali būti konvertuojami ir į uždarą talpą kroviniui gabenti. Gausesnei šeimai arba porai, o gal ir vienam asmeniui, kuris kelionių neįsivaizduoja be vietos pažinimo ant dviračio, laikiklis ant kablio arba stogo labai gerai pasitarnaus.