Kaip pasirinkti lovatiesę?

Lovatiesė ne tik sukuria tvarkingumo ir ramybės įvaizdį kambaryje, bet ir apsaugo čiužinį ir patalynę nuo aplinkos poveikio. Lovos užtiesalų pasiūla yra labai didelė, kaip išsirinkti tinkamiausią?

Visų pirma, prieš pasirinkdami lovatiesę, atkreipkite dėmesį į savo namų interjerą, detales. Jei miegamojo kambarys spalvingas, jame gausu raštų, galbūt vertėtų rinkis vienspalvius, žemės spalvų audinius, na, o jei norite gyvybės ir žaismingumo kambaryje – puikiai tiks ryškesnės spalvos.

Rinkdamiesi lovatiesę pagalvokite apie savo sveikatą ir žinokite, ar neturite alergijų tam tikroms medžiagoms. Šie tekstilės gaminiai gali būti gaminami iš daugelio audinių rūšių, tokių kaip vilna, poliesteris ar medvilnė. Jei žinote, kad turite alergiją konkrečiai medžiagai, ieškokite jos ant gaminio etiketės, o jei perkate internetu – aprašymo apie prekę skiltyje.

Lovatiesių rūšių yra labai daug, plonos lovatiesės, tokios kaip pledai, dažniausiai yra naudojamos šiltesniuose ir mažesniuose kambariuose. Šiuo metu labai populiarus ir dažnai pasirenkamas variantas – vilnos užtiesalai. Vilna dėl savo unikalios struktūros efektyviai sulaiko kūno šilumą, o šiltesniais orais – neleidžia perkaisti. Jos neužima daug vietos, yra lengvos ir kompaktiškos. Jei norite storesnio ir šiltesnio lovos užtiesalo – puikus pasirinkimas bus lovatiesės su užpildais (plunksnomis ar vilna), šios yra sunkesnės, didesnės bei žinoma brangesnės.

Taip pat atkreipkite dėmesį į lovatiesių priežiūrą ir skalbimo ypatumus, pasirinkus šviesią lovatiesę greičiausiai bus aktuali lengva jos priežiūra. Daugumą lovatiesių galima skalbti skalbimo mašinomis, pagal nurodytas instrukcijas gaminio etiketėje, tai padaryti nesunku, jei lovos užtiesalas yra plonesnio ir kompaktiško audinio, tačiau jei pasirinkote didelę lovatiesę su užpildu, ši gali netilpti į skalbimo mašiną.

Pasirinkite Jums labiausiai priimtiną variantą ir paverskite savo miegamąjį ramybės oaze, suteikdami kambariui šilto jaukumo, tačiau tuo pačiu neapkraudami nereikalingais ir nenaudojamais daiktais.