Probiotikai: mada ar būtinybė?

Mums pasisekė, kad šiuo metu yra propaguojamas sporto ir sveikos gyvensenos kultas. Tokiu būdu daugiau žmonių sužino apie įvairius organizmo lavinimo bei apsaugojimo būdus ir pritaiko tai sau. Taip sustiprėja ir pagerina organizmo būklę, o kartu ir gyvenimo kokybę. Dažnai girdime apie probiotikų naudą organizmui ir esame informuojami apie papildų savybes, be kurių, atrodo, būtų sunku gyventi. Bet ar iš tiesų jie yra tokie reikalingi, o gal tai tik gudrus būdas apgauti patiklų pirkėją ir pasipelnyti ?

 

Nors dažniausiai apie probiotikus atsimenama po antibiotikų vartojimo, nes tuo metu organizmas patiria bakterijų stygių bet jie yra aktualūs visuomet. Žinoma, didžiausia probiotikų nauda tenka žarnynui ir virškinimo sistemai, bet kai žarnynas veikia tinkamai, tuomet jaučiamės gerai ir gali funkcionuoti visas kūnas. Visų mikroorganizmų visuma vadinama mikroflora. Daugelį nustebintų, visos organizme esančios bakterijos sudaro keletą kilogramų. Tai lyg atskiras organas, kuris pasirūpina mažiausiais procesais organizme.

 

Ir jei kai kurie papildai yra tinkami specifiškai tik kažkuriai lyčiai ar amžiaus grupei, tai probiotikai yra svarbūs visiškai visiems: vaikams, kūdikiams, vyrams, moterims, taip pat ir nėštumo metu. Probiotikų galima gauti kartu su valgomu maistu. Ir nors šie papildai yra būtini, bet stebuklingų galių neturi, todėl rimtus sutrikimus reikėtų gydyti atitinkamais vaistais, o ne tikėti, kad probiotikai stebuklingai nugalės ligą. Ohhira.lt galima paskaityti daugiau apie gerųjų žarnyno bakterijų (dar vadinamų probiotikais) teikiamą naudą, bei kokioje situacijoje jie labiausiai naudingi, kad nereikėtų tuščiai nusivilti, gaišti laiką ir eikvoti pinigus. Ir nors papildai nėra naudojami kaip vaistai, bet daugelio ligų prevencijai ir gerai savijautai užtikrinti šis papildas tinkamas.

 

Probiotikai ir gerosios organizmo bakterijos atlieka labai svarbų darbą. Dažnai sumenkiname jų svarbą, nes tai nėra atskiras organas, bet bakterijos visuomet yra kūno viduje ir atlieka didžiulį darbą, be kurio negalėtume įsivaizduoti darnaus organizmo funkcionavimo. Kiekvieno pasirinkimas, iš kur gauti reikiamus probiotikus, bet lengviausia juos gerti papildomai, kadangi su maistu jų gauti ne visada pavyksta.