Vestuviniai žiedai: ką svarbu žinoti?

Vestuvės yra bene svarbiausia diena kiekvienos poros gyvenime, tai diena, kurios laukia jaunieji, jų artimieji ir draugai ir po to, šią dieną norisi ilgai  prisiminti su šypsena veide bei šiluma širdyje, kad jūsų šventei būtų sukurta ypatinga atmosfera, patartina išsirinkti sodybą, kurią supa nuostabi gamta modernūs kambariai, salės interjeras, skanus maistas, jaukumas ir ramybė. Tačiau dar vienas nedidelis, bet labai svarbus vestuvių akcentas yra vestuviniai žiedai. Jie, kaip santuokos priminimas, visą laiką lieka šalia žmogaus.

Kokie gali būti vestuviniai žiedai?

Vestuviniai žiedai gali būti  elegantiški, klasikiniai geltono, raudono, balto aukso ar platinos žiedai, taip pat prabangesni, modernūs ir išskirtiniai žiedai, pagaminti iš dviejų spalvų aukso, inkrustuoti mažyčiais briliantais ar su brangakmeniais. Modernius vestuvinius žiedus meistrai kuria pagal kiekvieno kliento pageidavimą, tokiu būdu atsiranda erdvė kliento ir juvelyro idėjoms, galima išpildyti kliento pageidavimą žiede inkrustuoti norimą brangakmenio akutę, ar rėmeliui išraižyti patinkantį raštą  ar ornamentą. Prabangūs ir įdomus yra išskirtiniai vestuviniai žiedai, beveik kiekvienoje žiedų poroje inkrustuojami briliantai, juodieji deimantai, o nuo kitų vestuvinių žiedų tipų skiriasi savo kaina.

Ant kurios rankos nešioti vestuvinį žiedą?

Busimos nuotakos negali apsispręsti ant kurios rankos nešioti  vestuvinį žiedą, tiek kairė, tiek dešinė ranka turi skirtingas reikšmes. Kairė pusė žymi jausmus, o bevardis pirštas turi sąsają su širdimi. Teisės aktas, kuris sudaromas tuokiantis, įpareigoja žiedą nešioti ant dešinės rankos bevardžio piršto.