Naujų, modernių, keramikinių kepsninių era

Maisto gamybos kultas vis auga, o laisvalaikio leidimas ruošiant įvairiausius patiekalus tampa vis populiaresnis. Didieji gurmanai iš įvairiausių ingredientų padaro stebuklingus patiekalus ir tam naudoja skirtingus būdus: ne tik keptuvę ar orkaitę, tačiau ir daugiafunkcinius puodus, garpuodžius arba kepsnines.

Kokybiškas grilius – nauja šeimos vertybė

Pasaulyje vis populiarėjanti naujiena – modernios išvaizdos ir nepriekaištingo funkcingumo keraminės kepsninės. Pagal kamado indų pavyzdį sukurtos išskirtinės kokybės ir dizaino kepsninės sulauks kiekvieno maisto mylėtojo dėmesio. Keraminių kepsninių korpusas gaminamas labai atidžiai, dėmesys yra skiriamas kiekvienai detalei, to rezultate, lauko kepsninės yra atsparios korozijai, įtrūkimams ar spalvos pokyčiams.  Kepsninės viduje esančios grotelės taip pat pasižymi aukšta kokybe, jos yra gaminamos iš nerūdijančio plieno, greitai kaista ir lengvai nusivalo. Tokių ypatingų savybių griliai pakerės kiekvieno šeimininko širdį ir tarnaus ilgus amžius. Daugiau apie grilius rasite: čia

Lauko grilių įvairovė. Kaip išsirinkti tinkamą?

Esant dideliam prekių pasirinkimui, yra sunku išsirinkti sau tinkamą. Tačiau apžvelgus kelis aspektus ir įvertinus kepsinės tarnavimą ir savo galimybes, pasidaro viskas aišku.

Taigi, apžiūrėkime kelias kepsninių rūšis:

  1. Lauko dujinis grilius.  Vienas iš ekonomiškiausių maisto gamybos būdų. Dujinės kepsninės greitai įšyla, o pats kūrenimo procesas nereikalauja malkų skaldymo arba anglies tampymo. Atrodo idealus įrenginys namų eksterjerui? Tačiau jis turi kelis minusus. Pirma, maistas dujinėse kepsninėse praranda skonį, išsausėja. Antra, šios kepsninės užima daug vietos. O trečia, pati grilinės danga irgi greitai kaista, tad tai yra ne pats saugiausias variantas.
  2. Tradicinės kepsninės. Jokiam lietuviui nenaujiena – metalinės šašlykinės. Tačiau maisto gurmanai vengia šio pasirinkimo, kadangi kūrenimo procesas yra ilgas ir reikalaujantis dėmesio, o paruošta šiluma greitai mažėja. Maistas pagamintas tokiame inde nepasižymi idealiu skoniu, dažnai yra perdegęs ir sausas.
  3. Keraminės medžio anglimis kūrenamos kiaušinio formos kepsninės. Šie griliai yra geriausias pasiūlymas kiekvienam virtuvės šefui arba paprastam maisto ,,čirškinimo” lauke mėgėjui. Keraminės kepsninės pasižymi ne tik nuostabia kokybe, tačiau ir daugiafunkciškumu, jos gali veikti kaip griliai, rūkyklos ir orkaitės. Jose galima gaminti begalę patiekalų, pavyzdžiui, mėsos kepsnius, žuvį, picas, burgerius, net kiaušinienes ar daržoves. Šie lauko įrenginiai ne tik greitai kaista ir ilgai išlaiko šilumą, tačiau maistui suteikia nepriekaištingo skonio ir griliaus aromato. Taip pat svarbu, jog užima mažai vietos.

Išsirinkote?

Išsirinkus tinkamą grilių, svarbu nepamiršti apie priedus, kurie palengvins naudojimą ir ruošimo procesą.  Peilius, žnyples, šveitiklius, termometrus ir daugybę kitų galite rasti https://www.kepsnines.lt/product-category/priedai/irankiai/.

O dabar belieka palinkėti skanaus!