Gidas: tinkamiausio oro kompresoriaus pasirinkimas

Oro kompresorių universalumas ir platus panaudojimas yra svarbiausi aspektai apibrėžiantys šių prietaisų populiarumą bei aktyvų pirkimą. Nors jie turi galingus motorus, visgi, yra gana paprasti prietaisai. Tiesa, oro kompresoriai labai skirtingi, tad pradėjus ieškoti susidursite su labai plačia pasiūla.

Žemiau – išsamus gidas, kuris padės rasti tinkamiausią įrangą.

Kasdieniams poreikiams skirti kompresoriai

Ypač platus pasirinkimas būtent kasdieniniams poreikiams skirtų kompresorių arsenale, kuris teikia suslėgta orą greitai, pigiai ir paprastai. Pavyzdžiui, kai reikia pripūsti kamuolį, padanga arba bet kokius kitus daiktus. Naudojant kompresorių viskas kur kas greičiau ir paprasčiau nei rankiniu būdu.

Šie oro kompresoriai namuose dažniausiai nepamainomi.

Statybų sferoje orientuoti kompresoriai

Specialistai renkasi kiek galingesnę įrangą, kuri padeda atlikti ir sudėtingesnius darbus. Pirmiausia jie skiriasi transportavimo būdu, kadangi gali būti uždedami ant vežimo su ratukais arba prijungiamo prie auto. Viskas priklauso nuo to – kam kompresoriai Jums yra reikalingi.

Dažniausiai rangovai šią įrangą naudoja oro vinių pistoletams bei įvairiems remonto darbams. Žinoma, nors sukurti profesionalams, puikiai tinka ir tiems, kurie nori namuose turėti visą reikalingą įrangą.

Komercinio tipo kompresoriai

Maksimalus efektyvumas bei aukščiausio lygio technologijos – profesionalumas atitinkantis išmanaus žmogaus poreikius. Jie dažniausiai naudojimas batutams pripūsti ir panašioms pramogoms, kurios reikalauja greičio bei kokybės. Kiekvienais metais pagaminama vis daugiau inovatyvių kompresorių, kurie palengvina darbus komercijos sferoje dirbantiems žmonėms.

Charakteristikos, kurias būtina įvertinti

Ieškant tos kokybės, kuri geriausiai atitinka Jūsų poreikius, siūlome įvertinti žemiau išskirtus aspektus, kurie padeda paprasčiau suskirstyti kompresorius.

  • Slėgis. Tai pats svarbiausias aspektas apibrėžiantis pasirinkimą. Anksčiau mūsų aptarti tipai tuo pačiu nurodo ir minimalų slėgį. Kuo tiksliau apsibrėšite kam kompresorius yra reikalingas – tuo paprasčiau rasite sau labiausiai tinkamą įrangą.

  • Judėjimas. Vienu atveju kompresoriai gali būti gana stacionarūs (dažniausiai nes sunkūs), o kitu atveju gali reikėti jų transportavimo iš vienos vietos į kitą. O kokio labiausiai reikia Jums?

  • Kaina. Kainoraščio apsibrėžimas palengvins Jūsų paieškas. Ypač tokiu atveju, kai perkate internetu.

  • Ekonomija bei ekologija. Ieškodami tinkamiausio įrangos taip at įvertinkite ir imamos energijos kiekius. Tai aktualu ne tik tokiu atveju, kai norisi sumažinti investicijas, tačiau ir rūpinantis gamta. Kuo mažiau energijos sunaudojama – tuo geresnis pasirinkimas. Žinoma aukštesnės klasės įranga brangesnė, tačiau vėliau atsiperka sumažinant sunaudojamos energijos kiekius.

  • Atsiliepimai. Plačiau apie tam tikrų gamintojų produkciją info rasti galite internete. Susipažinkite su kitų žmonių paliktais komentarais apie kokybę kurią pavyko gauti. Suderinus kainos bei kokybės santykį pavyks apsispręsti dėl konkretaus pasirinkimo.

Kompresorių tipai

Detalesnės charakteristikos, su kuriomis gali susipažinti pardavėjai, leis paprasčiau apsispręsti dėl konkretaus pasirinkimo.

  1. Tai įperkamiausias ir universaliausias pasirinkimas. Veikia tyliai, kaina nėra didelė, funkcionalumas labai platus. Didelis privalumas, kad jie gana taupūs.

  2. Stūmokliniai labiau pritaikyti pramoniniam naudojimui, tad skirti specialistams, o ne tiems, kurie ieško kompresorių namų poreikiams tenkinti. Didesni ir brangesni nei įprastiniai. Visgi, tokie yra funkcionalesni, turi savisaugos savireguliacijos funkciją.

  3. Tai gi ne mėgėjų, tačiau profesionalų pasirinkimas. Jie brangūs, tačiau ir pasižymi labai aukštu slėgio išgavimo rodikliu. Gabaritai dažniausiai dideli, o panaudojimo galimybės beveik beribės.

  4. Tai nedidelio našumo kompresoriai, kurie kurti būtent medicininėms reikmėms.

Kompresoriai yra ilgalaikė investicija, tad norėdami sutaupyti geriau iškart pirkite brangesnius, kurie pasižymi aukštesniu slėgiu, lengvumu ir mažomis energijos sąnaudomis.

Daugiau informacijos – https://bds.lt/servisu-iranga/Oro-kompresoriai-ir-priputimo-iranga