Moterų mitybos įpročiai – pagelbės Gydytojas Dietologas

Kiekviena moteris greičiausiai yra išbandžiusi per savo gyvenimą bent jau vieną dietą, o kaip gi neišbandžius? Juk tai tapo viena iš mados tendencijų: anksčiau žmonės gėdydavosi pasakyti, kad laikosi dietos, nes tai bylodavo apie sveikatos sutrikimus organizme, tačiau dabar posakis ,,aš laikausi dietos” tapo pasididžiavimo savimi simboliu, ypatingai tarp moterų, nes pastarieji žodžiai verčiami į ,,aš rūpinuosi savo figūra”.

Badas – ne išeitis

Dienraščiuose, žurnaluose ir, žinoma, internete apstu dietos receptų, kurie būna dažnai nepakenčiami ir neskanus. Tačiau viena blogiausių dietų yra badas. Daugelis moterų, po daugelio nepasisekimų sulieknieti, nusivylusios pasidaro sau išvadą ,,hmmm… Jeigu nieko nevalgysiu, tada nepriaugsiu svorio!”. Reikia pripažinti, kad ne tik netaisyklinga dieta, bet ir badavimas kenkia ne tik sveikatai, bet ir psichologinei savijautai. Iš pradžių, badavimo pradinėje stadijoje, moteris džiaugiasi savo pasiekimas, bet ilgainiui, prasideda agresija ir nusilpimas. Jeigu nieko nevalgome, tai nereiškia, kad organizmas nesimaitina, nes virškinamos iš naujo esančios medžiagos, todėl juntamas išsekimas.

Sveika ir subalansuota mityba

Norint efektyviai numesti svorį ir jaustis gerai, dietos centras padės tai įgyvendinti. Kreipiantis pagalbos pas gydytoją dietologą, dėl svorio sureguliavimo ir lieknesnės figūros formos, pirmiausia atkreipiamas dėmesys į tinkamą mitybą. Dietologas, padaręs išsamius tyrimus pateiks individualų mitybos planą. Subalansuota mityba yra labai svarbi, norint ne tik pasiekti gražių kūno linijų, bet ir gerai savijautai užtikrinti, nes parenkamas mitybos planas yra su visais organizmui individualiai trūkstamais vitaminais ir kitomis medžiagomis. Pradedant sveikai valgyti, pagerėja nuotaika, oda tampa švari, sveikai atrodome, todėl Gydytojas Dietologas, jo konsultacijos pravers su akne kovojančiais žmonėmis.

Dietologas parenka kiekvieno organizmui tinkantį mitybos planą, atsižvelgdamas ne tik į tyrimų rezultatus, tačiau atsižvelgia į žmogaus mėgstamus patiekalus ir maisto produktus, ką mėgsta, o ko ne. Tai yra todėl, nes efektyvus mitybos planas turi būti mums ne tik sveikas, bet ir skanus, kad galėtume jo laikytis nenumesdami šalin. Taip su dietologo pagalba galima sulieknieti, gražiai atrodyti, valgant ir mėgaujantis skaniu maistu.