Ar mums reikalingos antivirusinės programos: už ką mokame?

Šiandieniniame pasaulyje, kai telefonų bei kompiuterių iš rankų nepaleidžiame ne tik mes – suaugusieji, tačiau ir mūsų vaikai, labai svarbu jog prietaisai, kuriais naudojamės turėtų maksimalę apsaugą. Ne paslaptis, savo telefonuose talpiname ne tik draugų, bendradarbių ar šeimų kontaktus, tačiau ir daugybę kitos informacijos, kuri gali būti aktuali taip vadinamiems „internetiniams vagims“. Nuotraukos, dokumentai – viskas gali būti pavogta akimirksniu. Vienintelė išeitis – patikima apsauga tiek nuo virusų, tiek nuo kitų kenkėjų.

Taigi, pradėkime nuo antivirusinės programos apibrėžimo (android antivirusinės: http://www.antivirusine.lt/eset-produktai-namams/android). Visų pirma, tai yra įrankis, kuris geba aptikti bei atpažinti kibernetines infekcijas esančias kompiuteryje, telefone arba planšetėje bei jiems užkirsti kelią – panaikinti. Tokio tipo programos buvo pradėtos kurti dar 1980 – taisiais metais ir nuo to laiko yra nuolatos tobulinamos ir atnaujinamos. Dabar, didžioji dalis jų, netgi gali pasiūlyti kartu instaliuotus telefono sekimo prietaisus ir kitas naujienas.

Ar žinojote jog kiekvieną dieną internete pasirodo apie 390, 000 pavojingų programų su virusais ir nė vienas iš mūsų nuo jų nėra apsaugotas? Toks virusų antplūdis netgi yra siejamas su „karu“. Tiksliau, tai dar vadinama – kibernetiniu karu. Taigi, neturint antivirusinės programos telefonui ar kitam prietaisui, kovoti su tokia mase pavojingų prietaisų gali prilygti kovai su vėjo malūnais.

Kodėl antivirusinės programos yra mokamos?

Nuo pat antivirusinių programų atsiradimo, didžioji dalis žmonių piktinosi jog šio tipo programos yra mokamos. Tačiau kyla klausimas: o kodėl jos turėtų būti nemokamos? Šiuo atveju posakis „gyvenime nėra nemokamų dalykų“ tinka labai puikiai. Kodėl norėdami gauti naudos, mes nenorime nieko pasiūlyti mainais? Antivirusinės programos ne tik išvalo virusus ir nuo jų apsaugo, tačiau gali užkirsti kelią labai svarbių, valstybinių ar įmonės duomenų, slaptos informacijos vagystei. Be to, kaip ir bet kurių kitų programų, prietaisų ar daiktų kūrimas, antivirusinės programos paruošimas reikalauja gabiausių specialistų darbo laiko, programinių įrangų ir technologijų, kurios kainuoja nemažus pinigus.

Norite apsisaugoti? Investuokite protingai. Antivirusinė programa telefonui (daugiau informacijos: www.antivirusine.lt/eset-produktai-namams/android/mobilusis-telefonas) užtikrins jūsų prietaiso, informacijos, duomenų saugumą.