Vonios kambario baldai: kaip juos išsirinkti?

Kiekvienas žmogus kurdamas savo namų interjerą atsižvelgia į naujausias mados tendencijas ir tuo metu populiariausius pasirinkimus rinkoje. Mieli ne tik širdžiai, bet ir akims namai yra daugelio svajonė, todėl į ją investuojama tiek laiko, tiek pinigų. Išsirinkti vonios kambario baldus yra smagus iššūkis ir atsakingas sprendimas, todėl norint turėti dailią patalpą verta atsižvelgti į keletą patarimų.

Patarimai norintiems išsirinkti vonios kambario baldus

Vonios kambarys pastaruoju metu įgavo visai kitą paskirtį, todėl ir į apie jo dekoravimą yra susiformavęs kitoks požiūris. Žmonės praleidžia daug laiko šioje patalpoje, norėdami pailsėti nuo darbų ir rūpesčių, pabūti vieni, ramiai pasiruošti naujai dienai. Jaukumas yra kuriamas derinant vonios interjerą su kitomis namų erdvėmis, suteikiant jam išskirtinumo ir originalumo. Reikia atkreipti dėmesį į tai, kiek žmonių naudosis vonios kambariu, kadangi kiekvieno poreikiai yra skirtingi.

Atskiros dalys ar komplektas?

Prieš kurdami savo vonios kambario interjerą turite nuspręsti iš anksto ar rinksitės atskiras dalis, ar visą komplektą. Nusprendusiems rinktis komplektą yra visada lengviau kurti bendrą interjerą, kadangi nereikia rūpintis pavienėmis detalėmis ir jų derinti tarpusavyje. Tačiau, šiuo atveju nebelieka vietos vaizduotei, nei kuriant dizainą iš atskirų vonios kambario baldų.

Renkantis baldus reikia juos derinti ne tik spalvų ir medžiagų atžvilgiu, bet ir pagal tai, kokio dydžio yra kambarys. Turintys mažą vonios kambarį ir norintys sutaupyti vietos, turėtų rinktis ne tokius masyvius baldus ir geriausia, kad jie būtų šviesūs –  optimaliai sudarantys įspūdį apie didesnę vonios patalpą. Tačiau, jeigu vonios kambarys didelis, ten puikiai atrodo tamsūs baldai su medžio imitacijomis, o šviesumas tokiu atveju visiškai neturi prasmės.

Apšvietimas, aksesuarai, spalvos

Norintiems vonios kambaryje imtymios nuotaikos, rekomenduojamos neryškios, neutralios spalvos, prie kurių yra lengviau derinti ne tik baldus, bet ir įvairius aksesuarus. Pasirinkusiems pastelines vonios kambario spalvas, reikia turėti omenyje, kad ten puikiai įsikomponuoja tamsūs aksesuarai: rankšluoščiai, kilimėliai ar šviestuvai. Apšvietimas taip pat svarbus, jis kuria atmosferą: jaukumą, žaismingumą, imtymumą.

Mėgstantys ryškias spalvas, gali jas turėti nebūtinai nusipirkę tokius baldus, bet rinktis įvairiaspalvius aksesuarus, pavyzdžiui: užuolaidas, kilimėlius, vonios priemonių buteliukus, rankšluosčius ar chalatus.

Vonios kambario dizaino sprendimų yra pačių įvairiausių, todėl išsirinkti nėra lengva. Visgi, variantų galima paieškoti internete ar žurnaluose apie interjerą.