Kaip sutaupyti laiko ir vandens besirūpinant savo veja?

Veją reikia laistyti reguliariai. Ypač tada, kai karštis ir sausra nenumaldomai džiovina didelius žolės plotus palikdami sunkiai pataisomus padarinius. Tam, kad žolė gautų pakankamą drėgmės kiekį bei būtų aprūpinta vandenyje tirpstančiomis maistinėmis medžiagomis jai yra būtina tinkama priežiūra. Tačiau kaip tinkamai prižiūrėti veją tam neskiriant ypač daug laiko?

Esame pripratę jog Lietuvoje būna vos 2 ar 3 karščiausi mėnesiai. Dažniausiai liepa ir rugpjūtis. Tik supratę jog temperatūra pasiekia augalams bei vejai pavojingą karštį mes pradedame laistymo darbus net nepagalvoję, kad tuo reikėjo pasirūpinti jau daug anksčiau. Dažniausiai, kova su jau parudavusiais, išdegusiais vejos plotais prilygsta kovai su vėjo malūnais. Būtent dėl šios priežasties vejos laistymas turi būti atliekamas prasidėjus birželiui bei pirmajai šilumos bangai, kai temperatūros stulpeliai pasiekia 20 laipsnių šilumą.

vejos laistymas automatiškai
Norint jog tiek vejos, tiek augalų laistymas neužimtų visos dienos, rekomenduojama pamiršti laistymą rankiniu būdu. Technologijoms tobulėjant ir besikeičiant, šiandieną turime naujus išradimus, kurių dėka mes galime sutaupyti tiek savo laiką, tiek sumažinti išnaudojamus vandens resursus. Norėdami, kad žolė išliktų žalia ir sveika, mes rekomenduojame apsvarstyti galimybę įsirengti vejos laistymo sistemą savo kieme. Kitaip nei laistymas laistytuvu, tinkamai suprojektuotos laistymo sistemos padeda išlaikyti puikią žolės būklę. Kitaip tariant, automatinė vejos laistymo sistema veikia tik tada, kai žolei vanduo yra iš tiesų reikalingas. Dažniausiai, veja yra laistoma vakare, kai oro temperatūra susilygina su vandens temperatūra. Tokiu būdu, veja nepatiria streso.

Taip pat, automatinis laistymas leidžia visiškai atsipalaiduoti ir palikti vejos laistymo rūpesčius nuošalyje. Jums nereikės kaskart įjungti sistemos, nes tai padarys ji pati. O tam, kad veja išliktų sveika ne tiek vasaros, tačiau ir kitų sezonų metu, mes rekomenduojame reguliariai patrešti veją (2 kartus per metus). Tai darykite pavasario pradžioje ir vasaros pabaigoje.