Biuro baldai – produktyvaus darbo garantija

Kiekvienos įmonės tikslas yra sėkmingas verslas, viena iš šio tikslo dedamųjų – patenkinti darbuotojai. Darbuotojų pasitenkinimas apima daug vertinimo kriterijų, bet, neabejotinai, vienas iš jų – patogumas.

Darbe praleidžiame didžiąją gyvenimo dalį, todėl labai svarbu, kad darbo aplinka būtų komfortiška ir papildomai nevargintų darbuotojo fiziškai. Todėl įmonė negali atmestinai žiūrėti į baldų – stalo ir kėdės – pasirinkimą.

Biuro baldai turi atitikti jiems keliamus reikalavimus – stalo aukščio, atstumo iki kompiuterio, taisyklingos sėdėsenos, reikalingos erdvės ir patogaus baldų išdėstymo. Tik užtikrinus darbuotojui pritaikytą darbo vietą galima tikėtis produktyvaus darbuotojo darbo visą darbo dieną.

Darbo stalas turi būti tokio dydžio, kad būtų patogu išdėstyti kompiuterio ekraną, klaviatūrą, dokumentus ir kitus reikalingus įrenginius ir daiktus. Darbo stalas gali būti įvairaus dydžio, tačiau tinkamiausias yra 160–180×80 cm, mažiausias stalo plotis – 70 cm. Optimaliausias stalo aukštis yra 72 cm, sėdint darbuotojo rankos turi remtis į stalo paviršių taip, kad alkūnės sudarytų 90° kampą. Stalas taip pat turi atitikti tokius ergonominius reikalavimus kaip darbuotojo galimybė pasirinkti jam patogią pozą, kelių aukštyje vietos kojoms po stalu gylis turi būti 40 cm, o pėdų aukštyje – 60 cm.

Darbo kėdė turi būti stabili, bet darbuotojui turi būti lengva judėti ir pasirinkti patogią pozą. Darbo kėdė turi būti su porankiais, kėlimo ir sukimo mechanizmu, turi būti reguliuojamas kėdės aukštis ir atlošo atlenkimo kampas. Geriausia patikrinti, ar kėdė yra tinkamo aukščio yra atsisėdus ir padėjus rankas ant klaviatūros – kojos turi siekti grindis, šlaunys turi būti aukščiau kelių, nugara turi jausti atramą, o dilbiai turi būti lygiagrečiai grindims.

Taigi tik užtikrinta patogi ir ergonomiška darbo vieta užtikrina produktyvų darbuotojo darbą visą darbo dieną, o tai įmonę veda sėkmės link.