Koks inventorius reikalingas stalo tenisui?

Stalo tenisas yra įvardijamas kaip judri rakečių sporto šaka, žavinti tiek suaugusius, tiek ir vaikus. Šis žaidimas žaidžiamas ant specialaus stalo, su specialiomis raketėmis ir stalo teniso kamuoliukais. Dažniausiai šis žaidimas yra žaidžiamas namuose ar kitoje patalpoje šaltuoju sezono metu, tačiau kai kurie renkasi žaisti stalo tenisą ir lauke. Dėl šios priežasties stalo tenisas yra ne tik žiemos, bet ir vasaros pramoga, tad artėjant šiltajam sezonui tikrai vertėtų pasirūpinti šios sporto šakos inventoriumi.

Stalo teniso inventorius

Stalo tenisas yra judri, koordinacijos ir susikaupimo reikalaujanti sporto šaka. Šis žaidimas naudingas tuo, kad jis lavina koordinaciją, refleksus, žmogaus greitį ir net gerina sportinį pasiruošimą. Žmonėms, nemėgstantiems bėgioti, treniruotis ant treniruoklių – stalo tenisas yra tikra palaima, kadangi jis yra nenuobodus, o ir žaidžiamas ne vieno žmogaus, todėl įdomus laisvalaikis su mylimuoju, draugu ar šeimos nariu – garantuotas.

Norint tinkamai žaisti stalo tenisą, būtina nusipirkti reikalingą stalo teniso inventorių. Šis inventorius yra: stalo teniso stalas, stalo teniso kamuoliukai ir stalo teniso raketės.

Stalo teniso stalas

Žmonės, kurie renkasi šį žaidimą žaisti patalpoje, turėtų pirkti stalą kuo storesniu paviršiumi, kadangi nuo to priklauso stalo kamuoliuko atšokimo tobulumas. Taipogi šis stalas turėtų būti sulankstomas, kadangi užima daug vietos, o rėmas – patvarus, pagamintas iš geros medžiagos.

Nusprendę stalo tenisą pirkti į lauką, turėtų atsižvelgti į šiuos kriterijus:

  • Atsparumas drėgmei ir nepalankioms oro sąlygoms;
  • Neatspindintis saulės stalo paviršius – būtinas;
  • Rinkitės plienines rėmo konstrukcijas, kurios yra ilgaamžės ir atsparios drėgmei;
  • Fiksuojami į žemę tinkleliai taip pat turėtų būti jūsų lauko stalo inventoriaus dalis.

Stalo teniso kamuoliukai

Stalo teniso kamuoliukai yra įvairių dydžių. Jie gaminami tiek mėgėjams, tiek ir profesionalams. Jeigu sunku išsirinkti, kreipkitės į specialistą, kuris jums rekomenduos, kurie stalo teniso kamuoliukai yra geriausi, kokius pirkti. Dažniausiai yra patariama vienu metu pirkti daugiau stalo teniso kamuoliukų, kad vienam kur nors dingus, turėtumėte pamainą.

Stalo teniso raketės

Stalo teniso raketės taipogi yra įvairių dydžių, skirtos mėgėjams ir profesionalams. Be specialisto pagalbos rakečių pirkti nepatariama, kadangi galite išsirinkti netinkamą. Vis dėlto, perkant internetu, dažniausiai prie prekių yra aprašymai, kam jos skirtos.