Krosnelių įrengimas ir pritaikymas prie namų interjero

Granulinės krosnelės yra itin ekologiškas sprendimas ieškantiems taupaus namų šildymo būdo. Taip pat, jos pasižymi puikiu prisitaikymu net pačiuose moderniausiuose butuose ar nepriekaištingo interjero namuose. Tinkamame kambaryje įmontuotos korsnelės gali suteikti jaukumo bei visiškai pakeisti kambario įvaizdį, jam suteikdamas šiuolaikišką išraišką. Tačiau prieš galvodami kaip naujai įsigyta krosnelė atrodys jūsų namuose, pasirūpinkite kokybišku jos įrengimu.

Krosnelės ar kitaip židinio įrengimas privalo būti atliktas itin kokybiškai, atsižvelgiant į visus reikalavimus. Jos dydis privalo būti pritaikytas atitinkamai pagal patalpos dydį. Jeigu jūsų svetainės ar miegamojo kambarys yra itin mažas ir sudaro vos 15 kvadratų, nesirinkite didelės krosnelės, kuri užgožtų pusę kambario. Patalpos, kurioje planuoja įrengti židinį ar krosnelę tūris negali būti mažesnis nei 30 kv/m. Taip pat, norėdami instaliuoti krosnelę miegamajame, svarbu pasirūpinta geru oro padavimu iš lauko. Tokiu atveju, sukursite gerą ventiliaciją bei dūmai negalės patekti į kambario vidų. Nebent laikysite atidarytas krosnelės dureles. Kalbant apie granulines krosneles, labai svarbu pasirūpinti jų įrengimo atstumu nuo sienos ir iš galo. Nuo sienos, krosnelė turi būti nutolusi bent 10 cm, tuo tarpu iš galo bent 20 cm. Jeigu jūsų kambaryje nėra pakankamai vietos tokio tipo krosnelei, apie jos įrengimą galvoti net neverta.

Kalbant apie krosnelių pritaikymą interjere, visų pirma, svarbu nuspręsti kurioje buto ar namo vietoje ji bus įrengta. Dažniausiai krosnelės yra įmontuojamos į sieną, šalia sienos arba tiesiog pastatomos kampe. Kambariai, kuriuose krosnelės atrodo geriausiai yra miegamasis, svetainė, darbo kambarys.

granulinės krosnelės kaina

Į sieną įmontuota krosnelė

Į sieną įmontuota krosnelė yra puikus pasirinkimas šiuolaikišką, skandinavišką dizainą vertinantiems namo gyventojams. Toks krosnelės įmontavimas suteikia itin skoningą vaizdą, nepriekaištingą kokybę bei žavesį. Taip pat, į sieną įmontuotas židinys ar krosnelė suteikia simetriją bei atrodo itin įspūdingai dideliame kambaryje.

Šalia sienos ar kampe montuojama krosnelė

Krosnelės montavimas prie sienos ar kampe yra optimalus variantas tiems, kurie savo namuose neturi didelio kambario arba atvirkščiai, jų kambariai yra išplanuoti netradiciškai. Būtent toks krosnelės pastatymas atrodo tiek šiuolaikiškai, tiek žaismingai. Kadangi krosnelė nėra įsprausta į “nustatytus tradicinius rėmus” ji atrodo itin originaliai ir gali patraukti visų aplinkinių dėmesį.

Taigi, kaip jau supratote, įvairios bei granulinės krosnelės yra ekonomiškas sprendimas taupantiems. Taip pat, krosnelė yra neatsiejama interjero dalis. Jos praturtina kambarį, suteikiama jaukumo bei šiuolaikiškumo.