Kodėl verta rinktis granulinę krosnelę?

Šiais laikais granulinės krosnelės yra naudojamas kas antrame name ar bute. Jos suteikia jaukumo bei žinoma sušildo kambarius šaltais rudens ar žiemos vakarais. Bet kokie yra tikrieji granulinės krosnelės pliusai priverčiantys nedelsiant įsigyti šį nuostabų prietaisą? Atsakymų į šį klausimą gali būti tikrai ne vienas. Be to, kiekvienas gamintojas ar netgi krosnelės pirkėjas visada įžvelgia savus pliusus.

Atsižvelgiant į daugumos nuomonę, mes atrinkome pagrindinius granulinių krosnelių pliusus. Visų pirma, granulinės krosnelės skleidžia ekologišką šilumą. Kadangi dažniausiai jos yra kūrenamos natūraliomis medžio pjuvenomis, degdamos granulės į aplinką išmetą žymiai mažesnį kiekį dioksido bei kitų medžiagų, kurios teršia aplinką. Taip pat, granulinių krosnelių kūrenimas yra ne toks nebrangus malonumas. Atvirkščiai nei pečiaus kūrenimas, krosnelės kūrenimas nereikalauja daug medienos. Joms kūrenti užtenka pigiausio biokuro, kurio pasirinkimas Lietuvoje yra ganėtinai didelis. Taip pat, kadangi krosnelės talpa nėra didelė, ji nereikalauja pilno prikrovimo ir didelio kiekio sąnaudų. Užtenka įdėti vos kelias granules ir jūsų krosnelė degs ganėtinai ilgą laiko tarpą. Tokiu būdu, ji suteiks ne tik šilumos, tačiau ir jaukumo.

Krosnelės

Itin saugus ir paprastas krosnelės valdymas. Tai yra vienas svarbiausių granulinės krosnelės pliusų. Būtent dėl paprasto valdymo jos yra greitai užkuriamos tiek atsakingo paauglio, tiek suaugusių tėvų ar vyresnio amžiaus žmonių. Tereikia paspausti keletą mygtukų, pasirūpinti kuru ir ugnis krosnelėje jau dega. Žinoma, jeigu krosnelė yra degama vaikų, suaugusiųjų priežiūra yra būtina. Dar vienas granulinių krosnelių pliusas yra paprastas pritaikymas prie bet kokio kambario dizaino. Kadangi granulinės krosnelės pasižymi išskirtiniu ir originaliu dizainu, jos idealiai papuošia nuobodų ar tuščią kambarį. Montuojamos sienoje, prie sienos ar tiesiog kambario kampe, jos suteikia papildomą simetriją bei užtikrina šimta procentinę šilumą visame kambaryje.

Dar vis negalite apsispręsti ar krosnelės įsigijimas yra tinkamas sprendimas jums ir jūsų šeimai? Visų pirma, krosneles galite apžiūrėti, o tik tada galvoti ar tokį pirkinį įsigyti yra verta. Tačiau, atsižvelgiant į vartotojus, krosnelės retai kada nuvilia. Jos turi daugybę pliusų ir labai mažai minusų. Be to, granulines ar kieto kuro krosneles galima labai lengvai pritaikyti bet kokio tipo namuose. Ir nesvarbu jeigu jūsų kambariai neatitinka standartų.