Skydinių namų projektai ir statyba

Artėjant pavasariui ir vasarai kartu artėja ir nauji darbai. Visi, planuojantys įsigyti ar pasistatyti nuosavą būstą ruošiasi statybų sezonui. Jei namo nestatysite savo rankomis tai šis permainų ir darbų etapas neturėtų labai apsunkinti Jūsų. Nusisamdote projektuotojus / architektus, statybininkus, dizainerius ir viskas kas Jums belieka, tai vartyti katalogus, rinktis medžiagas, spalvas, stilius, dizainus ir kt. Na, tiesa, pasirinkti irgi nėra sunku ir reikalauja daug laiko, tačiau įsivaizduokite, jei nuspręstumėte namą statyti savo rankomis (žinoma samdant ir tam tikrą pagalbą) — reikalų, darbų ir nervų būtų dar daugiau. Turime šį tą pasiūlyti tiems, kurie net ir samdydami profesionalus nori taupyti laiką ir pinigus — skydiniai namai, tai yra vienas paprasčiausių namo konstrukcijos tipų.

Skydiniai namai projektais yra panašūs į blokinius ar modulinius namus, tačiau turi ir skirtumų. Kartais blokinių ir skydinių namų sistemos taip susilieja, kad jas abi kartu galima vadinti vienu terminu — skydiniais namais. Tačiau kiekvieną iš jų atskirai taip pat galima pavadinti ir skydinio namo projektu. Apskritai šiais laikais skydiniu arba kitaip dar surenkamu projektu planas vadinamas net ne dėl namo konstrukcijos ir statybos metodo, o dėl modernaus dizaino ir savotiško stiliaus.

Skydinių namų projektų pliusai

  • Ekonomiškas variantas: skydai pagaminami per tris dienas, pamatai išliejami taip pat per tris dienas, na o pagrindiniai statybos darbai (o tiksliau namo surinkimas) gali būti atlikti per savaitę, o taip sutaupomas ne tik brangus laikas, bet ir pinigai;
  • Inovatyvu ir taupu: skydinių namų projektai yra visiškai pritaikomi energetinio efektyvumo klasei A+, kuri padės sutaupyti namo šilumą.