Kaip prekės atsiduria kur reikia?

Gyvename internetinių parduotuvių klestėjimo eroje. Seniau tokio populiarumo neturėjusios parduotuvės įtikino žmones, kad internetu pirkti ne tik pigiau, bet ir saugiau, o siuntą galima gauti net kitą dieną. Žinoma, minusų yra, kad negalima paliesti daikto, rūbo, tačiau visuomet yra galimybė grąžinti bei atgauti pinigus. Nors internetinės parduotuvės dar nenurungė tradicinių, tačiau rinkoje jau įsitvirtino, juolab, kai mūsų tautiečiai ieško pigesnio varianto nei yra realioje parduotuvėje. Tad tokiu būdų apsipirkti pigiau ir patogiau, kadangi nereikia išeiti iš namų, užtenka turėti tik internetą, o vietinio pervežimo būdų jau kitą dieną galima į namus gauti užsakymą. Tačiau, jei siunčiamės prekes ne iš vietinės rinkos, o tarkim iš Amerikos ar Azijos šalių? Kaip tuomet vyksta prekių pervežimas?

Perkant internetu iš užsienio šalių dažnai susiduriama su laukimu ir tikrai negauname daikto jau kitą dieną. Iš Europos šalių į Lietuvą siuntiniai paprastai atkeliauja per savaitę ar vos 3 darbo dienas, priklausomai nuo to ar norimą siuntinį gauti express paštu. Tačiau jei siunta keliauja iš kito kontinento šalių, gali atsiuntimas užtrukti net du ar daugiau mėnesių. Tačiau, tokiu atveju galima taip pat sumokėjus daugiau pinigų gauti siuntinį greičiau, jei jo labai reikia. Bet dažniausiai žmonės to nedaro ir palaukia, juolab, kad dabar beveik visuose internetinėse parduotuvėse galima sekti savo siuntos buvo vietą. Vėliau, kai siuntos gaunamos, jos paprastai atskraidinamos į terminalus arba pašto skyrius, o tuomet vyksta vietiniai pervežimai.

Vietiniai pervežimai dažniausiai taikomi gamyboje, kuomet iš gamyklų ar sandėlių po visą vietinę rinką išvežiojami kroviniai ar produkcija. Taip pat yra ir su prekėmis iš užsienio. Jos patenka į vietinę rinką, o tuomet yra paskirstomi po apylinkių ar rajonų paštus, kad žmonėms būtų patogiau pasiimti savo siuntas. Taigi, vietiniai pervežimai leidžia prekėms atsidurti reikiamoje vietoje, kad žmogus patogiai galėtų pasiimti siuntinį arba siuntinys yra pristatomas tiesiogiai žmogui naudojantis kurjerio paslaugomis. 

Daugiau informacijos: https://www.vtranzitas.lt/