Vykstate atostogų į Ispaniją? Kas privalo būti lagamine?

Poilsis Kosta Doradoje vis labiau pamėgiamas lietuvių. Kodėl? Pabandykite šią frazę įsivesti į Google paiešką ir vaizdų skiltyje jums iš karto atsiras pritrenkiantis atsakymas. Kitaip tariant, ši pietryčių Ispanijos pakrantė turi nuostabią gamtą, joje įrengta daugybę barų, diskotekų, kavinių, o malonus Viduržemio jūros klimatas maloniai nuteiks visus metus. Taigi kelionių pasiūlymais aplankyti Kostą Doradą turėtų pasinaudoti kiekvienas, jei tik yra tokia proga. Tiesa, tie, kas pirmą kartą išsiruošia į šį regioną, turėtų žinoti, kokių daiktų negalima pamiršti, antraip atostogos vienoje didžiausių Viduržemio jūros pakrančių bus nekokios.
Svarbiausia – asmens tapatybę įrodantys dokumentai bei sveikatos draudimas. Atrodytų akivaizdu, juk į užsienį vykstant visuomet pasas ar asmens tapatybės kortelė yra bene svarbiausi dokumentai, o sveikatos draudimas – garantija nuo netikėtų įvykių ar sužalojimų svečioje šalyje. Tačiau pasitaiko atvejų, kai žmonės juos pamiršta. Jie, kaip ir bilietai turi pirmiausiai būti įdėti į lagaminą, antraip, poilsis Kosta Doradoje turės būti pamirštas dar Lietuvos oro uosto registracijos poste.
Kiti labai svarbūs daiktai, kurie tiesiog privalo būti įdėti į Jūsų bagažą prieš žengiant koją iš namų – tai kosmetinės priemonės nuo saulės, saulės akiniai, kepurė. Ispanija yra kur kas arčiau pusiaujo juostos negu Lietuva, todėl čia per metus saulėtų dienų būna kur kas daugiau. Be to, žymusis Kosta Dorada paplūdimys lepina saule ir ultravioletiniais spinduliais, taigi, reikėtų būtinai pasiimti kokį nors galvos apdangalą ir kosmetines kūno apsaugos priemones.
Ispanijos pakrantės Kosta Dorados pajūrio ruožas yra nuostabus ir gamtos atžvilgiu. Čia taip pat yra ir kalnuotų vietovių, tad atostogos į pietryčių Ispaniją neturėtų būti planuojamos be fotoaparato. Įamžinti kraštovaizdį ar save jo fone norėsis vos čia atvykus, be to, tokia nuotrauka vėliau galės būti puikios lauktuvės kiekvienam namuose laukiančiam šeimos nariui ar draugui.
Taigi, įsidėkite į lagaminą šiuos ir kitus jums reikalingus daiktus ir poilsis Kosta Doradoje įsimins ilgam.