5 patarimai, kaip išsirinkti geriausią čiužinį

Geram miegui reikalingas patogus čiužinys. Tiesa, platus modelių pasirinkimas gali sukelti itin daug klausimų – koks čiužinys bus tinkamiausias mums ir mūsų sutuoktiniui? Kuris gaminys užtikrins maksimalią kokybę ir ilgaamžiškumą? Ką daryti, jei esame alergiški dulkių erkutėms? Kokio kietumo čiužinys garantuos ramų ir patogų miegą?..

Kokia yra lovos konstrukcija?
Dažna klaida – čiužinio pirkimas, neįvertinus lovos konstrukcijos. Kad miegas būtų patogus ir malonus, būtina įvertinti konkrečios lovos pagrindą. Idealiausias variantas – lova su grotelėmis, neturinti patalynės dėžės. Jei lova yra ant neaukštų kojelių, čiužinys gerai vėdinsis ir kvėpuos. Jei jūsų lova turi patalynės dėžę, venkite lateksinių čiužinių, kadangi dėl prastos ventiliacijos ir besikaupiančios drėgmės pakis pirminės gaminio savybės. Optimaliausias sprendimas šiuo atveju – spyruokliniai čiužiniai, užtikrinantys puikią ventiliaciją.

Koks jūsų svoris?
Čiužinio kietumas ir minkštumas vertinamas pagal miegančiojo svorį. Tai vienas svarbiausių kriterijų, kurio negalite ignoruoti. Čiužinys neturi būti kietas, tačiau jūsų kūnas negali įdubti, kadangi jausite stuburo skausmus. Daugelis gamintojų čiužinius skirsto į atskiras kietumo grupes, kurios parenkamos individualiai, atsižvelgiant į pirkėjo ūgį ir svorį. Didelio svorio žmonėms, sveriantiems daugiau nei 120 kg, gaminamos individualios tvirtesnio pagrindo konstrukcijos. Vertinant čiužinio kietumą, nepamirškite, kad drauge miegančių partnerių svoriai gali skirtis. Jei šis skirtumas yra didesnis nei 30 kg, rekomenduojama įsigyti skirtingo kietumo čiužinius. Specialus užvalkalas leis sujungti du čiužinius taip, kad nebūtų jaučiama atskirtis.

Ar esate alergiški?
Miego kokybei labai svarbi higiena, ypač tuomet, jei esate linkę į alergiją. Šiuo atveju siūlome rinktis specialios struktūros čiužinius su antialerginėmis dangomis, kurie neleis daugintis mikroorganizmams, naikins grybelius ir erkutes. Jei esate alergiški dulkių erkėms, nesirinkite spyruoklinių čiužinių.

Ieškote vėsos ar šilumos?
Jei nakties metu daug prakaituojate, rinkitės šaltesnius čiužinius. Vėsiausiųjų kategorijai priskiriami su poliuretanu kombinuojami spyruokliniai čiužiniai. Jei naktimis jaučiate erzinantį šaltį, rekomenduojame rinktis lateksinę produkciją. Tiesa, šilčiausiųjų grupei priskiriami viskoelastiniai čiužiniai – jie reaguoja į žmogaus temperatūrą ir atitinkamai minkštėja, užtikrindami didesnį šilumos išsaugojimą.

Kodėl svarbu kokybė?
Kad būtumėte tikri čiužinio ilgaamžiškumu ir patogiu naudojimu, rinkitės žinomą ir rinkoje vertinamą čiužinių gamintoją, kuris atsakys į visus jūsų klausimus ir suteiks ilgalaikes garantijas. Primename, kad čiužinys – tai ilgalaikė investicija, lemianti miego kokybę, turinti įtakos jūsų savijautai, nuotaikai ir sveikatai.