Geriausios priemonės sausai rankų ir veido odai

Artėjant žiemos periodui ne vienas žmogus skundžiasi sausa veido, rankų oda. Nuo šalčio ir žvarbaus vėjo sausėja rankos, skruostai. Oda praranda gyvybę, pradeda skilinėti. Tai ne tik nemalonu, bet ir skausminga. Negydoma sausa oda gali išprovokuoti žaizdelių atsiradimą, o šios – sukelti infekciją.

Paprastai sveika oda yra natūraliai padengta plonyčiu riebalų sluoksniu. Taip pat sveikoje odoje vyrauja drėgmės ir vandens balansas. Tad kartais odos sausumo galima išvengti paprasčiausiai didesniu išgeriamų skysčių kiekiu. Derinant geriamus skysčius su išorine odos priežiūra galima pasiekti geriausių rezultatų.

Sausą odą iššaukia ir karštas vanduo, prastas muilas. Jeigu sausėja rankos, mažų mažiausiai, ką galite padaryti –tai plautis jas šiltu vandeniu ir naudoti natūralų muilą su aliejais.

Na ir žinoma, niekaip neapsieisi be drėkinamųjų odos priemonių – kremų. Pagrindinė taisyklė naudojant bet kokį drėkinamąjį kremą – tepti jį ant drėgnos, ką tik plautos odos. Kadangi kremo riebalo paskirtis ir yra uždaryti tą drėgmę odoje. O kas nutinka tepant riebesnį kremą ant visiškai sausos odos? Kremas tiesiog išdžius, o drėgmės odoje – lyg nebūta.

Geriausi pirkiniai žiemos metu sausai odai, tai:

–          Ramunėlių ir gysločių arbata. Jos nuoviru plaunama oda iškart nusiramins dėl patiriamo streso iš aplinkos.

–          Bioderma firmos drėkinamieji kremai yra pamėgti daugelio moterų.

–          BIOK kosmetika taip pat yra vienas iš lyderių, kalbant apie odos priežiūrą.

–          Kaip būtent gydomosios paskirties kremas išskiriamas Eucirin drėkinamasis kremas, kuris turi nedaug nereikalingų priedų, tačiau iš esmės naikina problemą.