Kavos aparatų nukalkinimo priemonės

Namuose dabar dažniau už kitus buities prietaisus karaliauja kavos aparatas. Kiekvieną rytą, per pietus, vakare yra geriama kava, nes tai ritualas prie kurio žmonės itin priprato ir net neįsivaizduoja savo gyvenimo. Nors kavos aparatas ir yra naudojamas kiekvieną dieną ir teikia mums pasitenkinimą bei džiaugsmą, tačiau mes juo irgi turime rūpintis lygiai taip pat, kaip jis stengiasi rūpintis mumis. Todėl reikia nepamiršti jo reguliaraus techninio patikrinimo bei valymo. Nes prastai prižiūrimas kavos aparatas pradeda ne tik lėčiau gaminti kavą, bet ir jos skonis kardinaliai skiriasi. Kava nors ir ką tik sumalta tampa rūgšti bei silpna, pats vanduo pradeda tekėti pro kavos aparato dugną su visais tirščiais. Tad jei ir jūs matote pirmuosius prastos kavos simptomus, tuomet pirmosios kavos aparatų nukalkinimo priemonės jums jau yra būtinos.

Pagrindinės kavos aparatų nukalkinimo priemonės yra specialūs tirpikliai skirti kavos aparatų sistemoms plauti arba actas. Komercijoje dažniausiai yra naudojamos tabletes. Bet paprastiems kavos aparatams užtenka ir pirmais išvardintų priemonių. Paprastai nukalkinimas vyksta po 2 — 3 mėnesių nuolatinio kavos prietaiso naudojimo. Tuomet išsirenkama viena iš priemonių ir pradedamas visas valymo procesas:
—į vandens talpos rezervuarą yra įpilama ½ karšto vandens ir ½ acto arba specialaus tirpiklio;
—tuomet paleiskite vandens srovę ir leiskite ištekėti visam mišiniui. Taip bus pašalinti visi nešvarumai, kalkių nuosėdos ir bakterijos iš kavos aparato sistemos;
—tai kartokite dar vieną kartą arba kaip nurodytą ant tirpalo pakuotės;
—tuomet išimkite vandens talpą ir gerai išplaukite su plovikliu, kad pašalintumėte visus kalkių likučius;
—ir vėl įpilkite vandens į rezervuarą bei paleiskite pakartotiniam ciklui, kol galiausiai visas vanduo išbėgs (tai kartokite 2 kartus).
Ir viskas, jūsų kavos aparatas išvalytas, o ir kavos aparato nukalkinimo priemonės nėra visiškai pavojingos nei kavos aparatui, nei žmogaus organizmui.