Kraujo spaudimo matuoklis: būtinybė namuose

Jeigu jus vargina per dažnas kraujospūdžio padidėjimas, jums vertėtų įsigyti bei visuomet turėti namuose kraujospūdžio matuoklį. Kraujo spaudimo matuoklis yra labai reikalingas net tuomet, kai turite ir per mažą spaudimą. Toks aparatas gali išgelbėti kiekvieną, esant sveikatos pablogėjimui. Norėdami įsigyti kraujospūdžio aparatą žmonės, o ypač senyvo amžiaus pasimeta tarp pasirinkimo gausos, tačiau visi vienareikšmiškai rekomenduoja pirkti tokį aparatą, kuris kraujo spaudimą matuoja nuo rankos viršutinės dalies, o ne nuo riešo ar piršto. Nes pastarieji gali rodyti ne tokius tikslius rezultatus. Tačiau pasirinkimas dar čia nėra baigtas, kadangi antrankovis kraujo spaudimo matuoklis yra taip pat dviejų rūšių: automatinis ir pusiau automatinis (https://biomed.lt/lt).

Tradicinis, mechaniniu būdų veikiantis kraujo spaudimo matuoklis yra seniausiai naudojamas ir laikomas paprasčiausiu variantų tiems, kurie supranta kaip su juo reikia naudotis. Jaunesnio amžiaus žmonės to nelabai supranta, jei nėra su tuo kažkada gyvenime susidūrę. O ir pats matavimo principas mechaninio kraujospūdžio matuoklio yra ne iš pačių patogiausių, nes yra reikalingas papildomas žmogus bei visiška tyla norint gerai išmatuoti spaudimo lygį. Blogiausia tokio aparato savybė yra ta, kad reikia klausyti per stetoskopą, bei atsukinėti manometro svirtelę. O viena teigiama pusė yra ta, kad toks mechaninis kraujo spaudimo matuoklis tiesiog yra pigus.

Pusiau automatinis kraujospūdžio aparatas neturi stetoskopo, tiesiog reikia paspausti vieną mygtuką, pačiam pripūsti rankovę ir sulaukus reikiamo signalo lėtai atleisti orą, tuomet aparatas po kelių sekundžių parodo kraujospūdžio lygį ir pulso dažnį. Toks aparatas neretai ir išsaugo matavimo rezultatus, tokia funkcija yra labai patogi senyvo amžiaus žmonėms.

Automatinis kraujo spaudimo matuoklis yra populiariausias. Yra net moderniausių aparatų, kurie gali veikti kaip užrašinės, ten galima įvesti savo vardą, datą, laiką, norint turėti popierinį variantą, galima net atsispausdinti prijungus matuoklį prie spausdintuvo. Tokio aparato veikimo principas yra patogiausias, nes tiesiog reikia įdėti ranką į rankovę, paspausti vieną mygtuką ir aparatas automatiškai pripumpuoja orą ir nustato kraujo spaudimo lygį ir pulso dažnį. O pats jo ekranas yra didesnis nei įprastų spaudimo matuoklių, todėl tinka net prastai matantiems vartotojams.