Sporto salė namie: ar apsimoka?

Yra žmonių, kuriems viešose sporto salėse treniruotis nesmagu – aplink sukasi svetimi žmonės, dažnai tenka laukti, kol atsilaisvins vieta prie mėgiamo treniruoklio ir panašiai. Jei šiltasis sezonas – visada galima pabėgioti mieste ar pasportuoti parke įrengtais treniruokliais. Tačiau ką daryti žiemą? Galbūt vis tik verta namuose turėti vieną kitą treniruoklį palaikyti fizinei formai kol žiema neskuba niekur trauktis?

Auginantiems raumenis atsieitų pigiau

Minimaliai mankštai ir raumenų masės bei formų palaikymui užtenka įsigyti kelių rūšių svarmenis. Kitiems atrodo, kad raumenų auginimui reikia turėti prieigą prie įvairiausių pritūpimų staklių, daugiafunkcinių treniruoklių ir štangų. Tačiau tai ne tiesa – jeigu žinai įvairius pratimus skirtingoms raumenų grupėms, gali juos atlikti vos su kelių rūšių svarmenimis, šalia derindamas pratimus.
Paprasčiausi prisitraukimai, kurių pagalba galima suformuoti plačią nugarą ir dailų torsą, praktiškai nieko nekainuoja – tereikia įsitaisyti skersinį tarpduryje.

Užtenka ir vieno treniruoklio

Nors treniruokliai yra brangesnis malonumas negu svarmenys, galima apsieiti su vos vienu treniruokliu, kuris būtų atsakingas už vienos kūno dalies treniruotes, o kitas kūno dalis pasivytumėte pratimais ir mankštomis.
Kojų lavinimui geriausi treniruokliai – bėgimo takelis ir elipsinis treniruoklis. Internetu galima įsigyti šiuos treniruoklius su akcija, nes sporto prekių parduotuvės dažnai varžosi klientams internete siūlydamos kuo geresnes akcijas. Bėgimo takelio kaina svyruoja apie 1000 eurų, o štai paprastesnį elipsinį treniruoklį galima įsigyti ir vos už 200 eurų. Tad akivaizdu, kad finansiškai palankesnis pasirinkimas – elipsinis treniruoklis internetu.

Taigi, priklausomai nuo Jūsų poreikio – ar žadate mesti raumenis, ar norite intensyviomis mankštomis treniruokliu mesti svorį – galite tikrai nebrangiai įsirengti mažą sporto kampelį savo namuose ir investuoti į dailų kūną ir sveikatą.