Vandens čiužiniai patogiam miegui: ar verta rinktis?

Užsienio vandens lovos yra gana įprastas miegamojo baldas, tuo tarpu Lietuvos gyventojams vandens čiužiniai kartai vis dar yra egzotiška, o ne retai sukelia nepasitikėjimą. Taip jau yra, kad kuo mažai naudojamės ar mažai apie tai žinome, tuo daugiau abejonių kyla. Todėl norime pasidalinti keliais faktais apie vandens lovas, jų čiužinius. Galbūt Jums bus lengviau nuspręsti, ar ir Jums reikalinga stoks baldas.

Vandens lova – sveikata ir poilsis
– Dažniausiai vandens lovos Lietuvoje perkamos tuomet, kai tai pataria gydytojai. Tai ypač aktualu žmonėms, kurie skundžiasi miego sutrikimais. Mat šildantys vandens čiužiniai lovoje teigiamai veikia kūną, padeda atsipalaiduoti ir lengviau užmigti. Todėl miegodami vandens lovoje geriau išsimiegate, pailsite ir lengviau nubundate ryte.
– Vandens lovos čiužinys nuolat šildo Jūsų kūną, tad tai puikus pasirinkimas tiems, kuriems sunku užmigti šaltais rudens vakarais ir nesinori busti ryte, kai žiemą reikia lipti iš šaltos lovos.
– Be to, vandens čiužiniai turi teigiamą poveikį sveikatai. Jei visiškai atpalaiduoja stuburo raumenis, todėl išvengsite nemalonaus jausmo ryte, kai nubundate neišsimiegoję ir skauda stuburą.
– Miegas vandens lovoje – gerina kraujotaką, taip pat pagreitina žaizdų gijimą ir net numalšina sąnarių skausmą.
– Nuo šiol miegant lovoje, galite būti tikri, jog į Jus nesikėsina patalynės erkutės ar kiti kenkėjai, gyvenantys senuose čiužiniuose, kuriuos sunku valyti. Vandens čiužiniai yra paprastai ir lengvai valomi.

Geras miegas – investicija
– Reikia pripažinti, kad kone vieninteliu trūkumu, kodėl vandens čiužiniai nėra tokie populiarūs Lietuvoje, kaip turėtų, yra didesnė tokių čiužinių kaina. Statistinė lietuvių šeima vis dar nedrįsta investuoti į kokybišką miegą tiek, kiek reikėtų. Nors specialistai teigia, jog tam tikros populiarių miegui skirtų produktų Lietuvoje reklamos jau įnešė mąstymą, jog geras miegas vertas ir šiek tiek didesnių pinigų.
– Dar vienas trūkumas, dėl kurio baiminamasi, perkant vandens lovas – vandens nuotėkis. Deja, tai yra tokių čiužinių trūkumas, kurs gali atnešti rimtų nemalonumų. Tačiau jo galima išvengti renkantis kokybiškus ir aukščiausius keliamus kriterijus atitinkančius produktus.