Batutai – įdomus laisvalaikio praleido būdas

Batutai yra įdomi pramoga visiems žmonėms, tiek vaikams, tiek ir suaugusiems. Juos dažnai renkasi šeimos, gyvenančios privačiuose namuose, kur yra didelis sodas ar terasa. Batutai suteikia ne tik džiaugsmo, teigiamų emocijų, bet ir gali būti puiki puošmena kiekviename kieme. Yra iš ties daug batutų rūšių, tipų ir net spalvų ar dizainų, todėl jų paieškai reikia skirti pakankamai dėmesio.

Batutai

Prieš perkant batutą, vertėtų atkreipti dėmesį į iš ties nemažai elementų. Tačiau, pirmoje vietoje visados turėti būti ne kaina, o saugumas. Jeigu jūsų šeimoje yra daug mažų vaikų, arba jeigu planuojate, kad batutu, stovinčiu jūsų kieme, naudosis ir vaikai, atkreipkite dėmesį į batuto tipą, o geriausia nusipirkti batutą su tinklu. Tinklas apsaugo nuo nukritimo ir nereikalingų sužeidimų, kaulų lūžių ar kitų traumų, kurias gali patirti kiekvienas, nukritęs nuo batuto. Vis dėlto, batuto tinklą galima pirkti atskirai nuo batuto, tačiau būtina įsitikinti, kad jisai atitiktų batuto modelį, kadangi neatitikus, tinklas gali neatlaikyti ir sužeidimų taipogi nepavyktų išvengti. Paminkštinimai yra kita svarbi detalė po apsauginio tinklo. Batutų paminkštinimai turi uždengti spyruokles ir visus metalo gabalus, kurie yra išsikišę. Uždengus spyruoklių paviršių, būsite tikri, kad vaikai nesusitrenks ar nukritę nesusižalos.

Batutų komplektai

Perkant batutą, būtina atkreipti dėmesį į įvairias detales, parduodamas kartu su juo. Įmonės parduoda įvairius batutų komplektus, pavyzdžiui:

  • batutai su tinklu – tai iš ties geriausia apsauga, norint apsaugoti ne tik vaikus, bet ir suaugusius. Šis aksesuaras yra būtinas, nes nukritęs žmogus nesusižalos ir išvengs įvairiausių traumų;

  • batutai su kopėčiomis – kopėčios reikalingos ne tik saugiai užlipti, bet ir saugiai nulipti nuo batuto. Kopėčios suteikia galimybę mažiesiems pasiekti batutą tada, kai jie nori, net ir tuo metu, kai aplinkui nėra nei vieno suaugusiojo, kurio jam tektų laukti, norint pakliūti ant batuto be kopėčių;

  • maišeliai batams – maišeliai batams skirti norintiems išlaikyti savo avalynę švarią ir sausą. Tai iš ties geras sprendimas, kadangi batai nesimėto kažkur pievos viduryje, o yra tvarkingai ir saugiai padėti nuošalyje.

Batutų kaina

Batutų kaina yra įvairi, jinai priklauso nuo daugelio aspektų. Batutų kaina bus didesnė, jeigu kartu su batutu pirksite ir kitus svarbius elementus, pavyzdžiui, maišelius batams, tinklelį ar kopėčias. Paieškokite akcijų internete ir už batutus mokėkite mažiau – ši pramoga yra puiki galimybė įdomiai praleisti laisvalaikį ne tik su vaikais, bet ir su draugais.