Kokią dantų pastą pirkti?

Sveikata yra žmogaus turtas, kurį reikia saugoti. Šiais laikais mes į gyvenimo kokybę investuojame tikrai daug, jei kažkas ne taip, iškart einame pasitikrinti, geriame vaistus, maisto papildus, stebime savo mitybą, fizinę veiklą, kasdien domimės mokslo naujienomis apie žmogaus kūną, imunitetą ir kas mūsų laukia toliau. Vienas iš daugiausia kasdienio mūsų dėmesio sulaukiantis objektas yra dantys. Nuo pat pirmų dienų tėveliai prižiūri ir valo savo atžalų dantukus, auklėja juos kaip teisingai reikia prižiūrėti ir ką daryti, kad šie tarnautų kuo ilgiau. Svarbu ne tik tinkamas šepetėlis, bet ir žinojimas kokią dantų pastą pirkti, kad ir Jūsų dantys būtų sveiki.

Dažnai užėjus į parduotuvę nusipirkti dantų pastos, galima paskęsti gausybėje pasirinkimo. Tačiau būtų neprotinga iškart lėkt prie pastos kurią esate matę dažniausiai reklamuojamą ir kurią “rekomenduoja 99% odontologų”. Neverta pirkti ir pigiausio produkto, kadangi šis greičiausiai tebus pastos imitacija. Dažnai dantų pastos reklamuoja save kaip dantis balinančias, skylutes mažinančias ar dantenų uždegimo prevencijai skirtas. Tačiau visa tai dažnai nėra reikalinga ar tiksli informacija. Pirminė dantų pastos funkcija – dantų ir dantenų apnašų šalinimas. Taip pat pasta jokių būdu neturinti šalinti emalio (ką dažnai daro reklamuojamos ir populiarios dantų pastos). Ji turi būti sauganti dantenas ir tiesiog suteikti malonų, gaivų skonį.

Dažnai žmonės turi problemų su dantimis ir dantenomis. Jeigu Jūsų dantys labai jautriai reaguoja į cukrų, karštį ir šaltį, greičiausiai Jūs turite atviras šaknis, ką reikėtų apsižiūrėti pas asmeninį dantistą, tačiau dažnai šis negali sutvarkyti visos ertmės, tad geriausia tam pasirinkti specializuotą dantų pastą, kurią galite rasti tik vaistinėje. Didžiosios parduotuvės dažnai nesiūlo dantų pastų, kurios yra gydančios. Taip pat jeigu Jūsų dantenos yra linkę į kraujavimą, pirkite pastą, kuri padės to išvengti. Iš tikrųjų kokią dantų pastą pirkti reikėtų Jums atsakys geriausiai Jūsų dantistas, tad sekančio vizito metu pasidomėkite ir šis Jums patars.