Sekso prekės: objektai ir prietaisai

Sekso prekės, dar vadinamos sekso žaislais arba aksesuarais, — tai tokios priemonės (objektai arba prietaisai), visų pirma, skirtos palengvinti žmogaus seksualinį malonumą arba sustiprinti pojūčius. Priemonės, padedančios lengviau pajusti seksualinį malonumą, gali būti įvairiausios: falo formos objektai (angl. dildo), vaginalinės stimuliacijos kamuoliukai, taip pat elektriniai prietaisai, tokie kaip vibratoriai, skirti moterims, ar vibruojantys žiedai, skirti vyrams. Tiek faktinėse parduotuvėse, tiek ir internetinėje erdvėje galite rasti daugybę populiarių sekso žaislų, kurie yra kuriami taip, kad būtų kuo panašesni į žmogaus genitalijas. Vienos sekso prekės gali būti vibruojančios, o kitos — ne.

sekso prekes

Visos sekso prekės gali būti padalintos į dvi grupes: objektus ir prietaisus
Prietaisai paprastai yra elektriniai: populiarieji vibratoriai, įvairūs vibruojantys kamuoliukai, žiedai, masturbatoriai ir kita. O objektais vadiname ne vibruojančias priemones, tokias kaip: dirbtiniai falai (angl. dildo), penio movos, žiedai, įprasti masturbatoriai ir t.t. Stimuliuojančiais sekso objektais taip pat gali tapti ir knyga (pvz.: erotinis romanas), kvapas, muzika ar net piešinys.
Vis dažniau tenka išgirsti ir apie mažiau populiarias sekso prekes, kurių pavadinimai mums dar ne taip gerai pažįstami — tai BDSM ir sekso baldai (įrengimai). Sekso baldais paprastai yra vadinami kobiniai su diržais ar virvėmis. BDSM — tai angliško termino „Bondage and Discipline, Dominance and Submission, Sadism and Masochism“ akronimas. Šis terminas apibūdina specifines seksualines veiklas su fetišo prieskoniu. BDSM žaidimuose paprastai imituojama vergija, disciplina, dominavimas, paklusnumas (nuolankumas), sadizmas ir mazochizmas. BDSM praktikuojančiųjų sekso prekėse rasite ir sekso objektų ir prietaisų — priemonių įvairovės neriboja tokie tabu ar cenzūra. Vienintelė sąlyga — BDSM sekso prekės žaidimuose turi teikti malonumą, o ne kelti skausmą ar žaloti.

Kokios sekso prekės nėra priskiriamos sekso žaislų kategorijai?

  1. Priemonės naudojamos gimstamumo kontrolei: prezervatyvai, kontraceptinės tabletės, žiedai ir kt.;
  2. Pornografiniai filmai.

Sekso prekių, žaislų ir aksesuarų kūrėjai dirba tam, kad žmonės turėtų galimybę palengvinti savo seksualinį gyvenimą, patobulinti jo kokybę arba atrasti naujų pojūčių. Kiekvienam žmogui telieka išdrįsti pasidomėti sekso prekių pasiūla ir išsiaiškinti kokie objektai ar prietaisai patenkintų jų poreikius.