Kaip išsirinkti trintuvą

Šiandien nepamainomu pagalbininkus virtuvėje tapęs įrenginys, visokį maistą trinantis į smulkiausias daleles, liaudyje paprastai vadinamas tiesiog blenderiu. Buitinės ir elektroninės įrangos parduotuvėse didelis blenderių pasirinkimas ir pačios įvairiausios blenderių kainos gali išties apsunkinti žmogaus sprendimo priėmimą. Kaip išsirinkti patikimą prietaisą, lengvai, kokybiškai ir greitai sutrinantį maistą? Pateiksime keletą patarimų.

1. Pagalvokite, kiek dažnai planuojate naudoti blenderį. Neretai užsinorime daiktų ir juos įsigyjame per greitai, nepasvarstę, ar mums jų tikrai reikia. Aiškus supratimas kiek kartų per savaitę ar metus išsitrauksime iš spintelės blenderį gali tapti atsakymu į klausimą, kokios komplektacijos trintuvą turėtume įsigyti.

2. Dėmesys komplektacijai. Blenderių gamintojai dabar siūlo įsigyti pačios įvairiausios komplektacijos trintuvus. Visai paprasti blenderiai turi vos kelias geležtes maisto trynimui. Daugelis paprasto tipo blenderių savo rinkinyje neturi smulkinimo indelių. Jais dažniausiai pasižymi sudėtingesnės komplektacijos blenderiai (jie dažnai turi vieną arba kelis smulkinimo indelius). Taip pat čia būna pridėta tešlos plakimui skirta šluotelė, peilis, skirtas ledukų kapojimui bei blenderio strypas. Skirtingos blenderio sudedamosios dalys pritaikytos vis kitokiems žmogaus poreikiams.

3. Maisto trynimas. Skirtas maistui trinti blenderis gali į vientisą masę sutrinti ko ne bet kokį maistą. Ypač galingieji, sudėtingesnės komplektacijos blenderiai, pasižymi savybe iki itin skystos masės sutrinti ledą, bulves ar kitokį maistą. Dažnu atveju blenderiai atstoja virtuvinį kombainą. Su jais galima bulves paversti cepelinams reikalinga mase. Kai kurie asmenys blenderius plačiai naudoja vasaros metu, kai prasidėjęs sezonas reikalauja ypatingai kruopštaus tarkavimo ar pjaustymo.

4. Blenderių kainos. Natūralu, kad nuo blenderio komplektacijos priklauso ir jo kaina. Tiesa, didelę įtaką jo vertei daro ir tam tikro gamintojo vardas. Nors jų – ne vienas, reikėtų rinktis žinomų ir konsultantų patariamų gamintojų trintuvus.