Pakavimo medžiagos – tai, ko reikia siuntų saugumui?

Kam nėra tekę siųsti siuntinio? Siųsti (nemažiau, žinoma, ir gauti) siuntinį ir nudžiuginti senai matytą draugę/draugą ar pasiilgtą giminaitį – geras jausmas, tačiau pats pakavimo procesas, neretai, tampa gana sudėtingu uždaviniu, nes reikia pasukti galvą kaip maksimaliai apsaugoti siunčiamą daiktą ir kartais atrodo, jog paprasčiau būtų supakuoti dramblį. Tiesą sakant, šį darbą ypač palengvina pakavimo medžiagos, kurias naudojant, net tas jau minėtas dramblys į dėžutę sutilptų!
Svarbu pasirinkti tinkamą pakavimo priemonę, nors dažniausiai, atsižvelgiant į pašto statistiką, siuntiniai keliauja tiesiog dėžėse. Tai – patogus būdas supakuoti ir transportuoti norimą daiktą. Bene patvariausios ir saugiausios – gofruoto kartono dėžės, mat kartonas – iš kelių sluoksnių. Šiuo atveju, būtina naudoti lipnią juostą, kuria klijuojama pakuotė, konkrečiai – dėžės išorinė dalis. Be kita ko, dažnu atveju būtina naudoti tas pakavimo medžiagas, kurios saugo patį siuntinio turinį. Viena dažniausiai naudojamų pakavimo medžiagų – burbulinė plėvelė, kuri patogi ir naudinga dėl oro burbuliukų apsaugos. Šie burbuliukai apsaugo siuntinį nuo smūgių bei apgadinimų, tad burbulinė plėvelė naudojama tiems daiktams, kurie lengvai dūžta – stiklo, molio, porceliano, gipso gaminiams. Siuntėjai pakavimui skirta plėvele saugo ir smulkią bei stambią elektroniką, įvairią techniką. Ji – plačiai naudojama dėl savo fizinių savybių, mat yra tvirta, atspari irimui bei staigiems temperatūros pokyčiams, nepraleidžia drėgmės bei dulkių. Mažesnius daiktus patogu pakuoti burbulinės pakavimo plėvelės maišeliuose arba vokuose su burbuline plėvele viduje. Be šių, atsižvelgiant į siuntinio savybes ir siuntimo būdą, patartina rinktis ir kitas pakavimui skirtas medžiagas: apsauginius kampus, siuntimo tūtas, „stretch“ plėvelę ir pan.
Labai svarbu pasirinkti tinkamą pakavimo būdą ir medžiagas. Nuo to priklauso jūsų siuntinio saugumas. Tad, taip, pakavimo medžiagos – tai, ko reikia siuntų saugumui. Pakuokite atsakingai!