Vonios restauravimas: būdai, kaip atnaujinti vonią

Vonios restauravimas – tai praktiškas ir nesudėtingas būdas atsinaujinti vonią. Ši procedūra gali būti atliekama įvairiai. Pateikiame keletą būdų, kurie dažniausiai pasirenkami siekiant atnaujinti susidėvėjusią vonią. Juk kiekvienas norime maudytis gražioje bei švarioje vonioje. Tai ne tik higienos aspektas, bet ir interjero detalė. Įdomiai ir kūrybingai restauruota vokia gali tapti puikiu, nepakeičiamu akcentu jūsų vonios kambaryje. Tačiau yra tokių žmonių, kurie galbūt stokoja fantazijos, niekada gyvenime nėra su tuo susidūrę ar tiesiog nežino kaip tai daryti. Dėl šios priežastie turime kelis pasiūlymus, kaip efektyviai, nebrangiai ir kūrybingai atnaujinti savo vonią.
Pats seniausias ir vis rečiau naudojamas būdas restauruoti vonią – dažymas teptuku. Šitaip vonią gali atsinaujinti pats jos šeimininkas. Didžiausias šio būdo trūkumas – nelygiai padengtas vonios paviršius. Tačiau jeigu pakoreguoti norite tik labai nedidelius vonios tarpelius, tai yra puikus būdas. Nereikalauja didelio pasiruošimo bei didelių investicijų. Galima viską atlikti patiems, čia ir dabar, tik reikia nusipirkti tam skirtų dažų, kurių tokios minimalioms korekcijoms užteks ilgam.
Dar vonios restauravimas atliekamas nupurkšti vonios paviršių dažais, naudojant kompresorių ir purkštuvą. Tokiu būdu vonios paviršius padengiamas lygiai, tačiau dažų sluoksnis būna plonas. Todėl tokiu būdu atnaujinta vonia turėtų tarnauti iki 2-3 metų. Tačiau galima palaukus kol pirmasis dažų sluoksnis išdžius nupurkšti antra, o jei prireiks ir trečia kartą. Tačiau jeigu neturite kompresoriaus ir nenorite jo pirkti, panašų dažymo būda galite atlikti su dažų flokonėliu. Nusipirkę kelis vienetus tokių dažų, jus nesunkiai tai padarysite. Dažų srovė dengiasi lengvai, palyginti ganėtinai plačiai. Toks variantas yra pigesnis, tačiau norint išgauti ilgesnį tarnavimo laiką, dažymą taip pat reikia kartoti, kad vonia pasidengtų kelias dažo sluoksniais.
Jei norite ilgesnės restauravimo garantijos, galite pasirinkti kitą būdą – liejimo technologiją su turbina. Šiuo būdu vonios restauravimas atliekamas su specialiu liejimo pistoletu. Tai pats naujausias ir pažangiausias būdas restauruoti vonią, pasitelkiant pažangias technologijas. Tokiu būdu restauruotai voniai dažniausiai suteikiama net 5 metų garantija. Tačiau šis būdas yra vienas brangiausių, todėl rekomenduojama tokiam darbui samdyti šios srities specialistus. Jis jums užtikrins darbo bei restauracijos garantija. Atliks tai profesionaliai, jūs tikrai žinosite, kad vonios restauracijos darbai atlikti nepriekaištingai ir kad jums po metų nebereikės to pakartoti. Tai tarsi investicija į jūsų ateitį.
Dar vienas būdas atlikti vonios restauracija tai yra dažų užpylimas. Dažai supilami į laikymui patogias talpas ir pradedami pilti. Jie pilami nuo aukščiausios vonios vietos, kraštelių. Taip tolygiai yra apipilami visi vonios kraštai. O patys dažai po truputį nuteka į apačia ir susijungia vonios viduryje. Toks dažymo būdas yra išties greitas, nereikalaujantis daug pasiruošimo, tačiau restauruojant tokių būdu yra sunaudojama nemažai dažų.
Jei nusprendėte, kad jūsų voniai reikalingas vonios restauravimas, atkreipkite dėmesį, kokią vonios dangą galite pasirinkti. Atliekant vonios dangos keitimą liejant su turbina, siūlomos kelios vonios dangos rūšys. Pačiomis patvariausiomis ir naujausiomis vonios dangomis laikomos nanotechnologijų dangos: GREEN ECO 4, GREEN ECO 3. Pati naujausia, stipriausia ir labiausiai rekomenduojama vonios danga yra GREEN ECO 4. Ši danga išsiskiria savo stiprumu, atsparumu smūgiams ir trinčiai, mažu nusidėvėjimo lygiu. Todėl šios rūšies vonios danga gali tarnauti net iki 15-20 metų.
Taigi, prieš pasirenkant restauracijos būdą, gerai apgalvokite, ko norite: kokybės, greičio ar pigumo. Žinoma kiekvienas šiuos kriterijus supranta skirtingai, tačiau vis dėlto, vardan kokybės reikia rinktis atsakingai.