Sekcijos pakeičia daugelį kambario baldų

Dabar sekcijos nebėra skirtos tik stiklinėms ir krištolui demonstratyviai laikyti. Tai ir knygų, papuošalų, nuotraukų, suvenyrų lentynos, ir kitų įvairių smulkmenų laikymo stalčiai, taip pat dažniausiai kartu ir televizoriaus stalas. Derinant prie kambario interjero, sekcijoje galima derinti atviras ir uždaras baldo ertmes, įtaisyti akvariumą arba įrengti dėmesio centre būti mėgstančios katės guolį – viskas dabar yra baldo užsakovo fantazijos ir poreikių reikalas.

Šiuolaikiškiems pirkėjams ypač patinka, kai sekcijos yra lengvai valomos. Nors vienos ar pora durelių su stiklu pagyvina baldo dizainą, tačiau niekas nenori dažnai valyti daugybės sekcijos stiklų. Dar patogiau, kai vietoje stiklo ant sekcijos durelių yra įmontuotas veidrodis – vienas baldas tuomet atlieka dar daugiau funkcijų.

Svarbu atkreipti dėmesį, ar baldas gali būti permontuojamas įvairiai išdėstant jos dalis. Tokiu atveju atsinaujinimo mėgėjai galės keisti kambario apstatymą nors ir kelis kartus per metus, o daiktų pasidėjimo vietos nė kiek nesumažės.

Kokią sekciją rinktis, priklauso ne tik nuo jos patogumo sudėti daiktus, bet ir nuo jos patogumo naudoti. Sekcijos stalčiai turi atsidarinėti lengvai, durelės varstytis sklandžiai, lentynos, ypač stiklinės, turi būti pritvirtintos labai patikimai, sujungimai turėtų būti tvirti, bet mažai matytis. Jeigu sekcija yra ant kojelių, reikia įvertinti, ar grindis po ja bus lengva išvalyti, kad šis baldas netaptų nuolatinių dulkių sankaupų priežastimi.

Dėl savo modernaus dizaino ir didelio funkcionalumo sekcijos dabar nebėra vien tik svetainėms tinkamas baldas. Didelis jų pasirinkimas gali būti ir vaiko kambariui ar miegamajam – visuose kambariuose toks baldas leis sutaupyti erdvės atsisakant kelių skirtingų baldų tam pačiam daiktų kiekiui laikyti.