Termo apranga darbui: ką pasirinkti?

Darbo drabužiai reikalauja ypatingo mūsų dėmesio ir laiko. Atlikti tyrimai rodo, kad jausdamiesi patogiai dirbame kur kas našiau ir produktyviau. Be to, tinkamai parinkta darbo apranga padeda išvengti įvairių traumų ir apsaugo nuo ligų. Apie kokybišką aprangą privalu galvoti ir šaltuoju metų laiku, jei didžiąją dienos dalį praleidžiame lauke. Tokiu atveju vienas efektyviausių sprendimų – kokybiška termo apranga, užtikrinanti maksimalų komforto jausmą ir nevaržanti darbuotojo judesių.

Apranga darbui ir laisvalaikiui

Nors svarbiausia darbo drabužių paskirtis – padėti darbuotojams atlikti numatytas užduotis, išskirti juos iš aplinkos, padėti išvengti susižeidimų ir traumų, praktika rodo, kad vis dažniau darbo drabužius renkasi ir tie žmonės, kurie aktyviai leidžia laisvą laiką – daug vaikšto, bėgioja, dirba miške ar darže, galiausiai – nusprendžia remontuoti namus ar užsiimti kita nekasdieniška veikla. Kokybiška termo apranga maloniai priglunda prie kūno ir padeda palaikyti optimalią temperatūrą. Drabužiai neleidžia kauptis drėgmei ir pašalina prakaitą, todėl darbas tampa malonesnis ir greitesnis. Be to, drėgmės pašalinamas yra tiesiogiai susijęs ir su gera savijauta – žmogus apsaugomas nuo vėjo sukelto peršalimo. Galiausiai specialios struktūros apranga nevaržo judesių ir leidžia atlikti pačias sudėtingiausias užduotis.

Darbo drabužiai žiemai

Kokybiški ir patikimi termo drabužiai būtini ir šaltuoju metų laiku, kuomet darbuotojai yra priversti kovoti su speigu, lietumi ir šalčiu, tačiau turi pasirūpinti darbų produktyvumu ir užtikrinti sėkmingą veiklos plėtrą. Šiuo atveju rekomenduojama laikytis drabužių sluoksniavimo sistemos. Apatiniai drabužiai – tai maloniai prie kūno priglundanti apranga, kuri padeda palaikyti optimalią kūno temperatūrą ir pašalina drėgmę, neleidžiant kūnui suprakaituoti. Antrasis drabužių sluoksnis turi šildyti ir taip pat efektyviai pašalinti perteklinę drėgmę. Viršutiniai drabužiai apsaugo nuo vėjo, speigo, sniego ir lietaus, pašalindami susikaupusią drėgmę ir užtikrindami judesių laisvę.

Kaip išsirinkti?

Siekdami išsirinkti visus jūsų lūkesčius atitinkančius drabužius, didžiausią dėmesį turėtumėte skirti termo rūbams, kurie vertinami dėl išskirtinių savo savybių, lengvos priežiūros ir ilgaamžiškumo. Tiesa, nepamirškite, kad termo apranga taip pat turi atitikti jai keliamus reikalavimus. Visų pirma rinkitės idealiai jums tinkančius drabužius, kadangi per dideli rūbai ims glamžytis, o per maži – spaus. Neretai klaidingai manoma, kad maži ir judesius varžantys drabužiai laikui bėgant išsitampys, tačiau ekspertai ragina neapsigauti – paprastai šiai aprangai naudojamas kokybiškas sintetinis audinys, kuris nesitampo. Antras reikalavimas – drabužių patogumas ir lengvumas. Kadangi dirbdami turite jaustis laisvai, rinkitės tik maloniai priglundančius ir lengvus drabužius. Būtina racionaliai įvertinti spalvinius dizainerių sprendimus. Jei dirbate tamsiuoju paros metu ar pavakaryje, jums bus reikalingi ryškių spalvų drabužiai, geriausia – su šviesą atspindinčiais elementais.