Autoservisų detektyvai

Girdite keistą garsą sėdėdami salone? Įtariate, kad neįprastas garsas gali signalizuoti apie Jūsų transporto priemonės gedimą? Ką planuojate daryti? Remontuosite automobilį pats, keliausite į garažiuką pas draugą, kurio aistra automobilių tvarkymas, ar važiuosite į autoservisą? Kaip moterims yra sunku sau atsakyti į klausimą „kur kirptis?“, taip vyrams – „kur remontuoti savo automobilį?“. Dažniausiai vyrai pasitiki tais autoservisais, kuriuose turi pažįstamų arba tuos autoservisus jiems rekomendavo draugai.

Kokios priežastys to, kad vyrai vengia naujų autoservisų?
Dvi pagrindinės priežastys, kodėl vyrams ne tas pats kur remontuoti automobilį:

  • Priežastis numeris 1 – vyrai, bijo, kad juos apgaus: sukeis naujas detales su senomis, nekokybiškai atliks darbus arba taisys tai, kas nėra sugedę;
  • Priežastis numeris 2 – vyrai nepasitiki naujais autoservisais nes baiminasi, kad gali sumokėti daugiau nei paslauga iš tikrųjų verta.

Daugiau nei trys penktosios dalys vairuotojų, esant poreikiui prioritetą teikia tik savo pažįstamų žmonių ar draugų autoservisams. Taip jie jaučiasi saugesni ir turi bent žodinę garantiją, kad sumokės optimalią kainą ir kokybišką paslaugą. Mažiau nei viena dvidešimtoji dalis vairuotojų prireikus keliauja į artimiausią autoservisą. Ir kiek mažiau nei trečdalis vairuotojų savo automobilius kiek įmanoma taiso patys.

autoservisu iranga

Nė vienas transporto priemonės vairuotojas nenori sumokėti daugiau nei ta paslauga yra realiai verta, be to visi nori būti tikri, kad problema yra tikrai išspręsta, nes pasitaiko sukčių, kurie neištaiso gedimo, o paima pinigus už neva suteiktą paslaugą. Daugiau nei viena antroji vairuotojų dalis į autoservisus užsuka kartą ar du per metus, o apytiksliai kas trečias transporto priemonę vairuojantis asmuo apsilanko dažniau – kartą per 1-2 mėnesius.

Mažiau nei pusė vairuotojų yra patenkinti autoservisų paslaugomis ir jaučiasi gerai aptarnauti, o kiek daugiau nei pusė visų vairuotojų visgi buvo nors kartą vienaip ar kitaip apgauti autoservise arba bent turi dėl to įtarimų, nes už darbą jie yra sumokėję įtartinai daug.

Su kokiomis problemomis vairuotojai susiduria nepatikimuose autoservisuose?

1. Sumoka už paslaugas ir darbus, kurie nebuvo atlikti;
2. Sumoka už detalių pakeitimą, nors jos dar puikiai tarnavo ir nebuvo reikalo jų keisti;
3. Būna neatliekami sutarti darbai;
4. Sutarti darbai būna atlikti nekokybiškai;
5. Už dėvėtas, nekokybiškas detales sumoka kaip už naujas.

Iš esmės vairuotojams nėra svarbu kokią autoservisų įrangą naudoja paslaugos teikėjai ir ar servisas prabangiame salone ar apšniaukštame garaže, svarbiausia, kad paslaugas teiktų sąžiningi specialistai.