“Fitness Authority” produktų įvairovė

2014 metais Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) atliko 215 maisto papildų patikrinimus. Patikrinimų tikslas – maisto papildų sudėties kontrolė. Pasitaiko įvairių pažeidimų: etiketėse, sudėties aprašymuose nurodomos neleistinos mineralinių medžiagų formos, įvairūs ženklinimo pažeidimai, produktai neatitinka teisės aktų reikalavimų arba pažeidžia maisto papildų saugą. Kartais maisto ar sporto papildai, dėl savo veikliųjų medžiagų, tiesiog priskiriami ne papildams, o vaistams, kuriems gauti būtinas gydytojo receptas. Tačiau Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, siekdama užkirsti kelią pažeidimams, maisto papildus notifikuoja. Kad galėtume apžvelgti sporto papildų įvairovę, pavyzdžiu imame vieną iš gamintojų „Fitness Authority“, kurio etiketės informaciją vis dar nagrinėja maisto papildų vertinimo (notifikavimo) komisija.

Populiariausios fitneso papildų kategorijos: amino rūgštys, angliavandeniai, kreatino produktai, estrogeno blokatorius (stimuliantas, kurio pagrindas yra testosterono milteliai, androgeninis / estrogeninis moduliatorius), riebalų degintojai, glutaminas, HMB molekulė (beta-hidroksi beta-metilbutiratas – skatina liesų raumenų augimą, mažina katabolizmą ir jo sukeliamą žalą, greičiau atstato raumenis), prieš naktį vartojami raumenis atstatantys papildai, papildai skirti vartoti prieš treniruotę, treniruotės eigoje ir po treniruotės, baltymų batonėliai, baltymų milteliai, testosterono stiprintuvas, svorio augintojai, vitaminai ir mineralai.

Fitness Authority asortimente gausu šių kategorijų prekių, su kurių veikimo principais susipažinę visi kultūristai, fitneso atstovai ir kitų šakų sportininkai. Kiekvienas sportininkas pasirenka jam tinkamiausią papildą pagal poreikį. Vieni sporto papildai vartojami tam, kad greičiau augtų svoris ir raumenų masė, kiti papildai degina riebalus ir augina tik liesą raumenų masę. Papildai gali būti vartojami prieš, po treniruotės arba treniruotės eigoje, taip pat ir prieš naktį. Vartojimo laikas priklauso nuo veikliųjų medžiagų pasisavinimo greičio.