Vestuvių fotografas pasirūpins viskuo. Net ir Jūsų nuotaika?

Gyvenime yra daug progų. Vienoms mes ruošiamės, kitoms – ne. Tarkim, pernelyg nesiruošiam vardadieniams, valstybinėms šventėms, tarptautinėms minimoms dienoms (o kartais ir visai jų nešvenčiam). O štai pasiruošimo manija mus apsėda kai parduotuvių lentynas užgriūna teminės prekės, mes tuomet sugužame į prekybos centrus ir ten kartais praleidžiame vos ne visą dieną. Kaip jau įprasta, tokie bumai pasireiškia per Kalėdas (kai perkame dovanas ir dekoracijas), per Jonines (ieškome šašlykų, iešmų ir alaus), per amerikietiškąją Valentino dieną (apsiginkluojame banaliais štampais: šampanas, braškės, žvakės, dekoratyvinės širdelės, pliušiniai žaisliukai, šokoladukai) ir žinoma labai lietuviškas Velykas mes taip pat švenčiame, tik prisikėlimo šventę paverčiame kiaušinių švente, kuri neapsieina be kiškučių, zuikučių, dirbtinos žolytės ir įvairių priemonių kiaušinių puošybai. Dar svarbia proga laikome gimtadienius, jiems mes ir tikrai nuoširdžiai ruošiamės. Ir egzistuoja kita dalis progų į kurias mes, ko gero, investuojame gausiausiai ir pasiruošimas joms trunka ilgiau, tai yra krikštynos, metinės, išleistuvės, diplomų įteikimai ir vestuvės. Šventės, kurios paprastai mūsų laukia ribotą kiekį kartų. Aptarkime pastarąsias – vestuves.

Vestuvių šventės iškėlimo kaina gali svyruoti nuo itin kuklių, už keletą tūkstančių, iki pavydėtinai prabangių, kurioms išlaidos nė neskaičiuojamos. Besiruošdami vestuvėms žmonės rūpinasi ne tik pirkiniais: dekoracijomis, rūbais, gėlėmis, maistu, kvietimais, bet ir paslaugomis: „popierinių reikalų“ tvarkymas, patalpų nuoma, vedėjai, organizatoriai, planuotojai, muzikantai, siuvėjai ir vienas svarbiausių – vestuvių fotografas. Juk jis įamžina viską už ką tą dieną sumokėjote! Galbūt nuskambėjo šiek tiek materialistiškai, tačiau tame yra tiesos. Neturint galvoje to, kad norisi prisiminti viską, į ką tą dieną investavote savo laiką ir pinigus, bet atkreipiant dėmesį į tai, kokią atmosferą mums visa tai sukūrė ir kiek gerų emocijų sukėlė.

Kokias paslaugas mums teikia vestuvių fotografas, ko galime iš jo tikėtis ir ko reikalauti? Ar užsakinėdami vestuvių fotografą iš jo tikimės tik nuotraukų? Tikrai ne. Nors vieni žmonės patys planuoja, kokioje gražioje vietoje nusifotografuos, kokių konkrečių kadrų norės, kiti – tikisi, kad viskuo pasirūpins fotografas. Žmonės tikisi, kad vestuvių fotografas pasakys kaip atsistoti, kur atsistoti, į ką žiūrėti, kaip žiūrėti, ką paimti į rankas ir galiausiai pateiks stulbinantį rezultatą. Vieni fotografai taip ir daro, o kiti – nesikiša, vestuvėse darydami reportažines nuotraukas. Ir negali pasakyti, kuris vestuvių fotografas iš šių dviejų būtų geresnis. Todėl prieš vestuves fotografo paslaugas jaunavedžiai renkasi ilgai ir atsakingai, peržiūri fotografo portfelio, bendrauja su juo ir nusprendžia kokio tipo nuotraukų norės. Be to, net ir tie fotografai, kurie geba bendrauti su žmonėmis ir juos atpalaiduoti bei pasiūlyti įdomių kadrų, net ir jie negali būti atsakingi už Jūsų nuotaiką. Žinoma, diena kupina džiaugsmo, tačiau tiesiog būna „liūdnojo veido riterio“ tipo žmonių, dabar populiaru sakyti „poker face“. Tokie žmonės veide nerodo emocijų ir tai nereiškia, kad jie nelaimingi, tiesiog jų išraiškos neišduoda kas dedasi viduje. Ir jei tikitės, kad visos vestuvių nuotraukos bus papuoštos šypsenomis, tai turite padėti fotografui, jaustis laisvai ir leistis į jo fantazijos pasaulį.

Vestuvių fotografas pasirūpins viskuo. Net ir Jūsų nuotaika

 

 

Nors vestuvių fotografas ir turi gebėti sukoordinuoti visus veiksnius taip, kad kadrai būtų puikūs, visgi yra dalykų, kurie nuo jo nepriklauso – tai Jūsų nusiteikimas fotosesijai. Vestuvių fotografo kaina gali būti labai įvairi, o ir pasirinkimo apstu, tad rinkitės apgalvotai.