Netekote dantų? Dantų implantai – rekomenduojamas sprendimas

Danties netekimas nėra tik estetinė problema, pasirodo, iškritus, dėl traumos arba ligos netekus danties pradeda nykti žandikaulio kaulas, atrofuojasi dantenos, pasislenka, deformuojasi ir kiti dantys. Taigi, tai yra rimta problema, su kuria reikia kovoti. O kovos būdų tikrai yra, dažniausiai tai dantų protezavimas ir dantų implantavimas. Vadinasi, šiuolaikinė odontologija dėl pažangių šiuolaikinių technologijų, suteikia žmonėms galimybę atkurti pažeistus arba visiškai prarastus dantis.
Kalbant apie dantų implantavimą svarbu paminėti iš ko susidaro pats dantis ir kokia yra implanto funkcija. Dantis susidaro iš vainiko ir šaknies, kuri laiko dantį jo vietoje. Netekus danties, reikia ieškoti jo alternatyvų, nes kitu atveju gali atsirasti jau anksčiau minėtos problemos, tokios kaip žandikaulio kaulo nykimas. Na, o implantas kaip tik ir yra įsriegiamas vietoj danties šaknies. Danties implantas – mažas varžtukas, įsriegiamas į žandikaulį. Per 3-6 mėnesius nuo įsriegimo, implantas turėtų prigyti, o ant jo pritvirtinamas danties vainikėlis.

Dental implant
Kai kuriais atvejais dantų implantai neprigija, tačiau tokių situacijų pasitaiko retai, nes implantas yra gaminamas dažniausiai iš titano, kuris nesukelia alerginės reakcijos.
Kuo dantų implantai yra pranašesni nei, pavyzdžiui, protezai? Pirmiausia, tai implantų nereikia išimti, tai gerokai palengvintų Jūsų kasdienybę. Negana to, nereikėtų papildomai leisti pinigų ant tvirtinimo klijų. Taip pat svarbu paminėti, kad su dantų implantais, Jūs galėsite drąsiai šnekėti su aplinkiniais ir kramtyti maistą, nes „pamesti“ implantų, skirtingai nei protezų – neįmanoma.
Taigi, dantų impantus galima pavadinti vienu didžiausių odontologijos stebuklų, suteikiančių galimybę pacientui sugrįžti pacientui į pilnaverčio gyvenimo vėžes.