UK turistų džiaugsmai

Vis dažniau lietuviai renkasi atostogas praleisti ne Palangos paplūdimyje, ne pas močiutę kaime ir ne sode ar prie ežero su šeima ir draugais. Lietuviai ėmė keliauti po visą pasaulį. Dažnai keliauja į šiltus kraštus: Turkiją, Ispaniją, Graikiją. Vieni ten poilsiauja viešbučiuose, prie baseinų, nematydami šalies charakteringų bruožų. Kiti ryžtasi avantiūrai ir keliauja autostopu, laiką leidžia ne miestų centruose, o gyvenamuosiuose rajonuose, išvaikštinėja įdomiausias vietas, pajaučia tikrą lankomos šalies skonį ir kvapą. Kartais net apsistoja pas vietinius gyventojus. Kita dalis lietuvių turistų pradėjo žavėtis žiemos sportais Šveicarijos Alpėse ar Suomijoje. Nors dar gerai nepažįstame Lietuvos kraštovaizdžio – veržiamės į kitas šalis, smalsaujame pamatyti regionus, kur žmonės gyvena kitaip nei mes, kur kitoks klimatas, gamta, maistas ir mentalitetas.

21 amžiuje ypač išaugo Lietuvių emigracijos, į Jungtinę Karalystę, mastai. Kartu ir turistai ten ėmė veržtis aplankyti gimines, draugus ir smalsumo vedini paatostogauti, bent per trumpai pasidžiaugti Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės teikiamais malonumais. Anglijoje tikrai gausu istorinių, lankytinų vietų: Hatfieldo dvaras, kuriame savo vaikystę praleido karalienė Elizabeta 1-oji; Kentas, dar vadinamas „Anglijos sodu“; alinės (angl. Pubs), kurias ėmė kopijuoti ir Lietuvos verslininkai; „Thorpe“ pramogų ir atrakcionų parkas; „Hyde“ parkas, kuriame kadaise buvo medžiojama. Karališkoji šeima su svita ten medžiodavo specialiai veistus elnius ir daugybė kitų dėmesio vertų vietų ir istorijų. Tačiau lietuviai Anglijoje dažniausiai laiką leidžia prekybos centruose ir stilingose parduotuvėse. Jie perka lauktuves: suvenyrus ir neragautus skanėstus, tokius kokių Lietuvoje neturime arba dar neturime. Ypač populiaru apsipirkti rūbų parduotuvėse. Kartais lietuviai, taip gausiai apsipirkinėdami, pamiršta apie leistino bagažo standartus, kone tampa reikalingas krovinių pervežimas UK maršrutu, nes Anglijoje lietuviai susipažįsta su „freeganizmu“. Freeganizmas – tai gyvenimo būdas, kurio filosofija siekia sustabdyti pasaulio destrukciją, o žmonės – nebūti priklausomi nuo pinigų. Paprastai tariant, UK prekybos centrai išmeta visiškai gerus ir vartojamus, neišpakuotus maisto produktus. Kuriuos vartoja freeganai. Taip pat ir su baldais, Lietuvos dėvėtų baldų rinkoje galite rasti baldų, kurie buvo išmesti Anglijoje ar kurioje kitoje šalyje. Tokių krovinių pervežimas UK emigrantams tampa verslu, o turistams – naujo gyvenimo būdo patyrimu.

UK turistų džiaugsmai

Kad ir kaip ten bebūtų, visiškai nesvarbu ar turistaudami laiką leisite prie istorinių paminklų, ar stilingose rūbų parduotuvėse, ar bare (pub), ar galiniuose prekybos centrų kiemuose prie šiukšliadėžių… Jeigu jums tokios atostogos teikia džiaugsmą ir naujos patirties – kodėl gi ne?