Į krepšinio aikštelę – tik su čiurnos įtvaru

Lietuvoje krepšinis – sporto šaka numeris vienas. Galima garantuoti, kad kiekvienam iš mūsų vaikystėje teko susidurti su krepšiniu. Nesvarbu mokykloje, darželyje ar prie televizoriaus ekrano. Neatsiejama krepšinio dalis – traumos, ypač čiurnos. Tyrimai atskleidė, kad bėgimas, šokinėjimas, greitas bėgimo krypties keitimas, susidūrimas su varžovu yra pagrindiniai veiksniai, lemiantis didelę tikimybę patirti traumą žaidžiant krepšinį. Kaip elgtis, kad to pavyktų išvengti?
Tinkama kūno forma ir pratimai gali padėti sumažinti riziką, tačiau smarkiai šią tikimybę mažina čiurnos įtvaras. Jis taip pat padeda krepšininkams greičiau grįžti į žaidimą po traumos. Visgi, didžiąja dalimi tai priklauso nuo paties žaidėjo bei komandos aptarnaujančio personalo norų.
Krepšininkų čiurnoms tenka labai didelis krūvis, o ir problemų yra įvairių: patempimai, lūžiai, sausgyslių pažeidimai. Čiurnos traumos krepšinyje gali būti chroniškos. Taip atsitinka dėl to, jog nėra dėvimas čiurnos įtvaras, žaidėjas po patirtos traumos per anksti siekia grįžti į aikštę arba tinkamai neatlieka apšilimo.
Įtvarai pastaraisiais metais tarp chroniškas traumas turinčių krepšininkų yra labai populiarūs. Čiurnos įtvaras padeda sumažinti pastarajai tenkančias apkrovas. “American Academy of Orthopaedic Surgeons” duomenimis būtent dėl šios priežasties krepšininkai linkę visą savo karjerą čiurnos įtvarus laikyti šalia savo sportinės aprangos ir avalynės.
Galima neabejoti, jog čiurnos įtvarai, priklausomai nuo medžiagų, gali sutvirtinti Jūsų probleminę vietą kaip tik norėsite. Visgi, savavališkai šio daikto įsigyti nerekomenduojama. Prieš perkant geriausia būtų pasitarti su kineziterapeutu, kuris patars atsižvelgdamas į gyvenimo būdą, sportą ir individualius poreikius.   Čiurnos įtvarus įsigyti galima internetinėse parduotuvėse, vaistinėse ar sporto prekių parduotuvėse.